Dunaszerdahely, mint állam az államban!

1
perc olvasás

Dunaszerdahely, mint állam az államban!

2021/10/17 - 17:05
Rovat:

Dunaszerdahely jobban teljesít! Írhatnám Magyarország jelenlegi kormányától átvett kampányszöveget. A fantasztikus beruházások jórészt uniós forrásokból létesülnek, amihez a város teszi hozzá a kötelező annyit. Új parkolók, körforgalmak, újonnan aszfaltozott főutak, és olyan tervezetek, melyek a jövőben fognak csak megvalósulni. (Természetesen annyira túlárazva, amennyit csak fehér papír elbír.)

Így történhetett meg, hogy Dunaszerdahelyen már szeptember 29-től le van zárva egy nagyon fontos útszakasz, nevezetesen a Gyurcsó István utca. Az útlezárásról annak rendje és módja szerint tájékoztatták a lakosságot, ugyanis Dr. Hájos Zoltán szócsöve a dunaszerdahely.sk azt írta:

„ A városháza illetékes osztálya értesíti a lakosságot, hogy szeptember 29-től, szerda délutántól több, mint egy hétig tartó teljes útzár lesz a Gyurcsó István utcán.”

Mi tagadás, nem hazudtak, tényleg több, mint egy hétig!

Kedves Polgármester Úr! Ma október 17 -e van, és a város közlekedése több, mint káosz: nem csak reggel iskolába járás közben, és délután munkavégzés után. Természetesen megértjük, hogy nem tudtak pontos határidőt meghatározni, és még a „ több, mint egy hét ” benne van az Önök terminusában, de méltányosságból akkor kezeljék ilyen lazán az adó, az illetékek, s a szemétdíj-befizetés határidejét, és minden más kötelezettség teljesítését is a lakosok részéről! A dunaszerdahelyi lakos, aki nem csupán a választások idejében élő, hús-vér, és urambocsá gondolkodó ember, igazán kíváncsi lenne mi az a dátum, ami egy „parkocska” infrastruktúra elkészítéséhez szükséges. Vagy csak simán kint maradtak a tiltó táblák a betonparkocskánál? Itt jegyezném meg halkan, hogy ha valami ellen tiltakozni és mozgósítani kellett volna a zöldeknek, akkor ez ellen a parknak nevezett, 1,5 millióba került betonrengeteg ellen igazán. Le kell írnom szóval is, egymillió ötszázezer euró!!!

Ugye, az megvan, hogy nem messze a városi beruházástól felépítettek egy 12 700 férőhelyes stadiont, aminek cca. kétszer félnapos útlezárást engedélyezett a „városi mindenható” szakosztály!?

Ugye, hogy ugye!

Fotó forrása: Szabó Péter Pál