On tour Rózsahegy

2
perc olvasás

On tour Rózsahegy

2023/03/06 - 16:37
Rovat:

Egy csapat szereplése tetszik, nem tetszik, mindig is befolyásolja a szurkolók érdeklődését a mérkőzések iránt. Minden csapat teljesítményében léteznek hullámvölgyek, nem kivétel ez alól szeretett csapatunk, a DAC labdarúgócsapata sem. Pár hónappal ezelőtt vissza is esett a mérkőzések látogatottsága, mind a MOL Arénában és az úgynevezett on tourokon is, ahol a szurkolók elkísérik csapatukat az idegenbeli összecsapásokra. 

Néhány hónap pangás után, újra a régi szép idők szelei kezdenek fújni a DAC “B” középben, és ezzel párhuzamban idegenbe is többen látogatnak el. Tény és való, hogy fiaink igénylik a segítséget a 12. játékostól, és Szlovákia legjobb szurkolótábora minden mérkőzésen kellően oda is rakja magát. Van egy ember, Attila “Mucsesz” Mucska személyében, aki összefogta és jó útra vezette az elhivatott drukkereket. 

A rózsahegyi mérkőzés után Pálinkás Libor barátomtól kaptam élménybeszámolót, amit itt most “vágatlanul” közlök is. Köszönjük Libor!

Három pont Rózsahegyről

Első pont

Járókámmal a pénztár kis ablaka felé igyekezve szurkolóbarátaim figyelmességét, tiszteletét éreztem, mert utat nyitottak nekem a pénztárosig.

Felfigyelt erre a pénztáros is.

- Tényleg csak egységes, 7 € - s belépő van?

- Sajnos!

- De valójában a kérdésem az, találok-e magamnak a lelátón helyet a járókámmal?

- Nem nagyon! - sajnálkozott szégyenlősen a fiatalasszony, aztán mégis derűs mosollyal nyújtotta nekem a belépőt, mondván

"Ez az én ajándékom, máskor is szívesen látjuk!"

- - -

Második pont

Nagy volt a küzdelem a pályán. Izgalmas volt, nagyon. Már az órát nézegettük, a cseréket is megdumáltuk, amikor tényleg jöttek a cserék. Talán csak egy perc eltelte után a DAC magabiztos lett. Nincs nagyobb boldogság, mint amikor látjuk, a fiúk örömmel játszanak.

- Uraim, ezt a mérkőzést megnyertük!

Nyilvánvaló volt, mások is így látták.

Risvanis szétnéz, elindítja a labdát. Egy-két érintés, és már zavarban az ellenfél védeme, Ramadan Krstovicsnak, és a hálóban csillapodott le a labda.

- -

Harmadik pont

Megnyertük az alapszakaszt! Természetesen nagy az ünneplés. Hideg lett. Én már dermedten a busz felé tartok, amikor észrevettem, hozzám szólt egy kedves női hang.

- Ako sa Vám páčil zápas? (Hogy tetszett a mérkőzés?)

Felnéztem. Látom, nemcsak a hang kedves, hanem a megszólító is, egy tüneményesen szép, fekete, a félhomályban is fénylő göndörhajú kutyás városi rendőrnő személyében.

- Naše zápasy - myslím Dunajskej Stredy a Ružomberka - sú vždy výborné. Obzvlášť ma teší, že som teraz otom jednou krásavicou mohol rozprávať. (A mi mérkőzéseink mindig kitűnőek. Külön öröm, hogy ezt most egy szépségnek is elmondhattam.)

- Prídite aj inokedy! Vy ste najlepší fandovia. (Jöjjenek el máskor is! Maguk a legjobb szurkolók.)

 

Foto forrása: Facebook

Címkék