A hegesztőasztaltól a futócipőig

1
perc olvasás

A hegesztőasztaltól a futócipőig

2019/12/17 - 20:42
Rovat:

„Ha futni akarsz, fuss pár kilométert! Ha meg akarsz tapasztalni egy másik életet, fuss le egy maratont”! (Emil Zátopek)

Történetünk az asszony egy mondata után kezdődött: "Ha száz kilogramm fölé hízol, már nem foglak szeretni." Természetesen volt benne némi túlzás, viszont Kucsera Tamás ezt mégis komolyan vette. Közel 3 éve ment le először futni, hogy ledobjon néhány kilót, miután párja megjegyzést tett a növekvő kofferre.

Tomi a kezdetek óta számtalan kilométert hagyott már maga mögött és nagy szerelem lett a futásból. Eredményeit hosszú lenne leírni, ugyanis számtalan érem díszeleg a lakás falán, de amire a legbüszkébb, az a korosztályos 50 mérföldes szlovákiai csúcs, amelyet ő maga, a Kucsera SC versenyzőjeként tart.

Az őshazában is jól cseng a dunaszerdahelyi illetőségű csapat neve, mivel számtalan versenyen elindult és általában teljesítette is a kitűzött célokat a teljes amatőr státuszban lévő versenyző, aki a jövőben nagy terveket szövöget. Mentora az a Bögi Sándor, akinek neve világviszonylatban is jegyezve van és talán csak az Antarktiszon nem futott ultramaratont, de ahogy ismerjük Sanyibát még az is bekövetkezhet.

Kucsera Tomi legnagyobb segítsége a családja. Feleségének Szilviának, fiának Dávidnak ezúton is szeretné megköszönni a támogatást, akik ha kell, egy-egy verseny előtt vele együtt futnak, és ha a családfő messze a távolban rója a kilométereket, ők mindig hazavárják. Így köszöni meg a családbarát Szilviának a mentális támogatást és a mentornak, Bögi Sándor ultrafutónak, a jó tanácsokat. Kucsera Tomi futókarrierje példaértékű, kívánjunk neki sok sérülésmentes kilométert és kitartást álmai megvalósításához.

Szerző:Szigeti Attila