Kommentár: Storck „sajtótájékoztató”

1
perc olvasás

Kommentár: Storck „sajtótájékoztató”

2020/06/01 - 19:43
Rovat:

A világjárvány miatt bevezetett korlátozások, egy nem hagyományos sajtótájékoztatóra kényszerítették  klubvezetésünket, ahol a menedzser és az új vezetőedző állt a kérdések kereszttüzében.  

Először Jan Van Daele, a DAC labdarúgócsapat sportigazgatója köszönte meg Bernd Storcknak, hogy a kialakult helyzetet figyelembe véve elfogadta a felkérést, és a DAC vezetőedzője lett. Továbbá ecsetelte a célokat, és a klub elsődleges prioritásait.

Storck mester stílusosan magyarul köszönt, és örömét fejezte ki, hogy itt lehet. Ecsetelte a futballvilágban kialakult helyzetet, és reményét fejezte ki, hogy közösen sikerre vihetik az elképzeléseiket. Felvázolta a játékosok specifikus helyzetét, amiről arra mertem következtetni, hogy Storck úr azonnal szárnyai alá vette játékosait.

Ezután kaptak szót a megadott linken bejelentkezett sajtó munkatársai, akik Hyballa edző szerepére,  szurkolói hangulatra kérdeztek rá Storck mestertől, aki zavarba ejtő nyugalommal válaszolt a szakmai irányvonalat nem érintő kérdésekre. Az sem ingatta meg lélekjelenlétét, amikor megkérdezték, hogy milyen játékstílust hozott klubunkhoz. Egyszerű volt a válasz, hogy aki ismeri, tudja a múltból mit szokott csapataival játszani.

Bernd Storck sajtótájékoztatója akkor vett számomra érdekes irányvonalat, amikor megkérdezték, hogy Lukáš Čmelíket elküldik-e a DAC kötelékéből. Ezt a klubmenedzser nagyon helyesen, egyszerűen megválaszolta, aminek mondanivalója csak annyi volt, hogy ez nem az a sajtótájékoztató, amikor az ilyen kérdéseket oldani kellene. Sportigazgatónak szegezett újabb kérdés arra próbált fényt deríteni, hogy mi igaz a Kružliak ügyben. Kacsa, ami majdhogynem hápog! – jött a válasz, amiről a haraszt, ami néha zörög, jutott eszembe.

A mester még kitért a játékosok első közös edzésen mutatott hozzáállására, amivel próbálta szakmai hangvételűre terelni az eszmecserét, de sajnos nem járt sikerrel.

Kérdések hiányában véget ért a sajtótájékoztató, amiről José Mourinho jutott eszembe, amikor egy sajtótájékoztatóról távozóban odaszólt valakinek.

"Remek volt a kérdés, haver!"