Magabiztos győzelem Győrben

2
perc olvasás

Magabiztos győzelem Győrben

2020/01/06 - 13:06
Rovat:

Az új esztendő első vasárnapján először lépett otthon pályára Győr bajnok női kézilabdacsapata, az Audi ETO Győr KC, aki Dunaújváros csapatát fogadta az Audi Arénában. Mi pedig ott ültünk az első sorban, hogy erről beszámolhassunk...

Mit csináljon az ember az év első hétvégéjén? Több, mint eleget ettünk-ittunk, voltak családi összejövetelek, mini-kirándulások, otthoni kuckózások, éppen itt volt az ideje, hogy egy hétvégét a sportnak, konkrétan a kézilabdának szenteljünk. Míg szombaton a dunaszerdahelyi női kézilabdacsapat idei első meccsét tekintettük meg (rövid tudosításunk itt olvasható: https://www.kulturpass.sk/sport/bravuros-ujevi-dontetlen), addig vasárnap az Audi ETO – DKKA Dunaújváros összecsapásra váltottunk jegyet.

Véleményem szerint minden vérbeli sportkedvelő bakancslistáján ott kell, hogy szerepeljen a győri lányok élőben való megtekintése legalább egy alkalommal. Na jó, valójában, ha az ember a győri arénába egyszer ellátogat, akkor az lassan, de biztosan függővé válik. A büfében frissítőzve örömmel konstatáltuk, hogy több dunaszerdahelyi sportbarát volt kíváncsi a mérkőzésre, így már-már déeszi feelingje volt az embernek.

A legutóbbi BL győztes csapathoz képest több új arcot láttunk a Győri Audi ETO KC együttesében.
A legutóbbi BL győztes csapathoz képest több új arcot láttunk a Győri Audi ETO KC együttesében. 

 

Estelle Nze Minko(27) és Beatrice Edwige(2) a két francia légiós
Estelle Nze Minko(27) és Beatrice Edwige(2) a két francia légiós.

 

Az ETO az MTK-val vívott csatájához hasonlóan ezúttal sem kezdett igazán jól. A Dunaújváros a 25. percig tartotta a győriek nem túl magas tempóját, végül az első félidőt 14-10-es eredménnyel zárták. A második játékrész elején a hazaiak öt góllal elhúztak, az első újvárosi gólra egészen a 38.percig kellett várni. A mérkőzést a bírók vérnyomást emelő döntései tarkították, melyekre a közönség füttykoncerttel válaszolt. Szakértő szemmel nézve a győriek nem játszottak túl jól, de még így is sikerült tekintélyes győzelmet aratniuk 30-19 arányban. Mi pedig elégedetten hagytuk el a zöld-fehéren fénylő arénát és várjuk a csapat jövő heti összecsapását Szombathely gárdájával.

Nem érkezett nagy ambícióval a Dunaújvárosi KKA együttese.
Nem érkezett nagy ambícióval a Dunaújvárosi KKA együttese. 

 

Első félidőben még tartotta magát az ellenfél
Első félidőben még tartotta magát az ellenfél.

 

A másik félidőben védekezésben és támadásba is javult a ETO játéka.
A másik félidőben védekezésben és támadásba is javult a ETO játéka.

 

Nincs kegyelem, mikor Veronica Kristiansen és Anne Mette Hansen védekezik.
Nincs kegyelem, mikor Veronica Kristiansen és Brattset védekezik.

 

Darálóban. Amikor  Eduarda Amorim a maga 186 centijével és 82 kilójával szervezi a védelmet. A brazil lánnyal egy férfinak is nehéz dolga lenne.(a pályán)
Darálóban. Amikor  Eduarda Amorim a maga 186 centijével és 82 kilójával szervezi a védelmet. A brazil lánnyal egy férfinak is nehéz dolga lenne (a pályán).

 

Az eredmény félgőzzel.
Az eredmény félgőzzel.

 

Edzői értékelések: 

Danyi Gábor: „Az első félidőben nagyon jól tartotta magát a Dunaújváros, nem tudtunk elhúzni, ráadásul az egyik meghatározó játékosukat hamar elveszítették. A játékunkban a védekezésünk az, ami jelenleg dominál, a támadójátékunknak megvannak még a hiányosságai, de örülök, hogy a második félidő elején néhány perc alatt jelentősebb előnyre tudtunk szert tenni. Nagyon sok sikert kívánok nekik a folytatásban is!”

György László: „Gratulálok a Győrnek a győzelemhez! Nagyon jól játszottak, felőröltek minket, főként a második félidőben. Sok technikai hibát vétettünk, ők ezt rendre megbosszulták, a masszív, erős, zárt hatos fal ellen több átlövésre lett volna szükségünk. Kicsit csalódott vagyok, mert az őszi idényben lejátszott mérkőzéssel kapcsolatban sokkal több pozitívumot tudnék említeni, mint a mai találkozóból. Dolgozunk tovább, fontos rangadók várnak még ránk!”

Fotók: Kulturpass

A hivatalos nézőszám 3 812 fő.
A hivatalos nézőszám 3 812 fő.