Hogyan legyenek a napjaim produktívabbak? (Három tipp az energiával teli napokért)

3
perc olvasás

Hogyan legyenek a napjaim produktívabbak? (Három tipp az energiával teli napokért)

2020/03/10 - 10:51
Rovat:

A tél közeledtével, egyre gyakrabban érezhetjük magunkat lehangoltnak és motiválatlannak. A legáltalánosabb magyarázat pofon egyszerű, sokkal hosszabbak az éjszakák, ergo a napocska hiánya válthatja ki belőlünk ezt az érzetet. Ennél azért sokkal több tényező van a háttérben. Gyanítom, bennetek is számtalanszor megfogalmazódott ez a kérdés: „Miért energikusabb az egyik napom, mint a másik?” Ennek semmi értelme, hiszen a forgatókönyv mindig ugyan az. Az érzet béli különbség, mégis óriási.

Reggel 1.:

Csipás szemekkel felébredek; megreggelizek (az az bedobok egy jó erős feketét); végig mászok a napon.

Reggel 2.:

Egy jólesőt nyújtózok, és kipattanok az ágyból; megreggelizek (kiélvezve a kávé illatát és zamatát, elfogyasztom azt); végig libbenek a napomon úgy, hogy még egy edzőtermet is útba ejtek.

Most pedig, elérkezettnek látom az időt, hogy megosszam veletek, a számomra bevált praktikákat.  

1. „Ki korán kel, aranyat lel.”

Ennél a pontnál, valószínűleg a tenyeretekbe temetitek az arcotok, és elgondolkodtok, vajon mi vett rá titeket arra, hogy engem olvassatok. Tudom ijesztően hangzik elsőre, viszont minden csak megszokás kérdése. Tapasztalataim alapján, reggeli kapkodás és rohanás, képes megbélyegezni az egész napunkat. Olyankor sokkal türelmetlenebbek vagyunk, és alig várjuk, hogy hazaérve visszabújhassunk az ágyikóba. Az ébresztő óra, az a mumus… Amint meghalljuk, tudjuk indulni kell. Pedig egy fokozatosan hangosodó rádió ébresztő, és a tudat, hogy még bőven van időnk, nyugodtan elvégezhetjük reggeli teendőinket, felbecsülhetetlen!

Higgy nekem, nem leszel fáradtabb, mert nem aludhattál „csak még 5 perceeeeet”. Ellenben lesz időd felkészíteni a tested az előtted álló napra.

2. Tea vs. kávé

Egy átlag felnőtt ember, már nem tudja elképzelni koffein mentesen napjait. Van egy jó hírem, nem is kell! Viszont, nem mindegy, hogy a nap melyik szakaszában isszuk meg a napi koffeinbombát. Kutatások is bizonyítják, hogy a kávé közvetlen ébredés utáni fogyasztásával

http://tudnodkell.info/mikor-hat-a-legjobban-a-kave/?fbclid=IwAR2JchoGO9x7jXjU_ZjJgewNbKbfEx4Z9cN5vVsHCcFhIanMln_KwLtDfTI

3. „Minden nap egy alma…..”

Tudom... tudom… csak a közmondások. Viszont, ha nem lenne valóság alapja, nem írnám. Gyakran hallom a környezetemben: „Hiszen, én nem is fogyasztok finomított cukrokat…” Pedig mindenki fogyaszt, még az is, aki nem nassol. A cukrot tartalmazó ételek és édességek, ideig-óráig felpörgetnek, majd a béka segge alá küldenek. Ugyan már nagyon nehezen elkerülhető a fogyasztásuk, egy kis odafigyeléssel leredukálhatjuk a szervezetbe vitt mennyiséget. A gyümölcsökről kering néhány tévhit, miszerint hizlalnak. A jó hír az, hogy ez csacsiság! Bátran fogyasszátok a gyümölcsöket, hiszen tele vannak vitaminokkal, rostokkal, amely elengedhetetlen a jól működő anyagcseréhez. Nem utolsó sorban, egész napos lendületet biztosítanak számodra. Gyümikre fel! :-)

Bónusz rózsaszín humusz recept

Hozzávalók:

      1 konzerv csicseri borsó

      2ek Tahini (szezámmag krém)

      só, bors, római kömény ízlés szerint

      fél gerezd fokhagyma

      fél citrom leve

      1db cékla

Elkészítés:

      Egy turmixgépre lesz mindössze szükségünk. minden alapanyagot a gépbe helyezünk, kivéve a céklát, mivel azt mindenekelőtt megfőzzük. Amint a cékla is elkészül, mehet a turmixba és kezdetét veheti a varázslat. A turmixban kapott masszához, folyamatosan vizet adagolunk, egészen addig, amíg egy krémes, de még nem folyós állagot érünk el. Amennyiben elértük a megfelelő állagot, nincs más dolgunk, mint tálalni. Mártogatósként, vagy kenőként fogyasztani. Jó étvágyat hozzá.

Hummusz

Fotó: Pixabay

 

------------

 

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága nem tartotta támogatásra érdemesnek, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működéshez, amelyet a következő számlaszámon tehetik meg:

SK66 0900 0000 0051 6455 9727


kultminor.sk oldalán megtalálhatjátok a támogatást élvező "kulturális" termékeket.


KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOKAT