Tojáslikőr-puding

1
perc olvasás

Tojáslikőr-puding

2019/12/25 - 13:01
Rovat:

Túl jól sikerült a bejgli és hamarabb falta fel a vendégsereg, mint ahogy azt vártad? Nem akarsz órákat robotolni, tésztát dagasztani, nyújtani, kenni, vágni, hajtogatni, mosogatni? Szolidaritásból hoztunk egy receptet, amely negyed órán belül elkészül és az eredmény egy igazi "karácsony illatú" lágy krém lesz. 

Aki szereti a tojáslikőrt, az az alábbi receptet imádni fogja. Természetesen a recept alapja a tojáslikőr, amely lehet bolti vagy házi. Ezen kívül szükség lesz még cukorra, tojásra és keményítőre.

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

- egyharmad bogre kristálycukor

- 2 evőkanál kukoricakeményítő

- csipet só

- 1 kávéskanál fahéj

- 2 és 1/4 bögre tojáslikőr

- 3 tojás sárgája

 

A tojáslikőrt keverjük össze alaposan a tojássárgákkal. Vegyítsük össze a cukrot, keményítőt, sót és a fahéjat és adjuk hozzá a likőrhöz. A keveréket öntsük egy lábasba és alacsony hőfökon, folyamatos kevergetés mellett, kezdjül el melegíteni. Ha már kellően sűrű, ráragad a fakanálra, hihetetlen, de készen is vagyunk (kb. 5-8 perc főzés után). Tálaljuk rögtön kisebb üvegtálakba, fedjük le alufóliával, majd tegyük a hűtőbe 3 órára. Mire megjönnek a vendégek, tökéletes állagú lesz. Jó étvágyat!