A közösségi lájk 9 árnyalata

2
perc olvasás

A közösségi lájk 9 árnyalata

2020/03/12 - 10:09
Rovat:

Belevetettük magunkat a néplélek, na meg a Facebook legmélyebb bugyraiba, hogy utánajárjunk, ki miért lájkol. Íme, egy hiánypótló lista a közösségi tetszésnyilvánítás 9 árnyalatáról. Bővítsétek a listát, ha akarjátok. De előbb nyomjatok egy lájkot.

1. A nyomulós lájk

Bizonyosan a te ismerőseid között is van két hűséges „rajongó“, aki mindent végignéz az oldaladon, az összes albumodat, a régi posztjaidat, és útólag is lájkol mindent. Na, ha ilyet tapasztalsz, menekülj. Hamarosan ugyanis üzenetet fog küldeni, bökdösni meg kommentelni. Ha nem válaszolnál rá esetleg, akkor meg jönnek majd a besértődős üzenetek, hahó, ITT VAGY? HI! HARAXOL RÁM??? Ha ezeket kapnád, akkor tudd meg, te hibád, már hónapokkal előtte menekülőre kellett volna fognod.

2. A véletlen lájk

A legcikibb! Amikor suttyomban megnézed valaki profilját és bénázásból lájkolod. Vagy amikor csak pörgeted lefelé, és véletlenül lájkolod. Ójajne, most lebuktál!

3. Nagyszülői lájk

Amikor a mama lájkol, akkor ahhoz nyilvános üzenetek is társulnak, természetesen csakis nagybetűkkel. JÓL VAN A CSALÁD, PISTIKÉM??? KARÁCSONYKOR JÖVÜNK. VIGYÁZZ MAGADRA, ÉS NE EGYÉL SOK CSÍPŐSET, TUDOD, AZ KÉTSZER CSÍP! CSÓK, MAMA

4. Amikor az exed lájkol

Ahogy az exed lájkol, úgy nem lájkol senki! Az nem egy sima „tetszik“, abban tartalom van, asszociációk, érzelmek, jelzések, amelyeket nem mindig értesz. Na jó, segítek, lefordítom: „Helóka, élek még, ajánlom, hogy ne felejts el.“

5. „Remélem, bűntudatod van...“ lájk

Ez az, ami a barátságokban is felüti a fejét. Amikor otthon vergődsz és a haverod, barátnőd épp arról posztol, hogy mennyire bitang jól érzi magát máshol és másokkal, te meg lájkolod, csakhogy emlékeztesd rá: „Remélem tudod, hogy nekem szar otthon egyedül.“

6. Profilképcsere lájk

Aranyszabály. Akár közeli, akár távoli az illető, egy profilkép frissítésnél MINDIG lájkolunk, hogy a másik érezze a törődést.

7. Szánalom lájk

Amikor látod, hogy már reggel kiposztolta valaki az élete képét, de senki nem kedvelte, akkor megsajnálod és kegyesen nyomsz egy hüvelykujjat, hogy legalább egy legyen alatta. Napi jó cselekedet, pipa.

8. Lájkért lájk

A legirritálóbb típus, aki a szociális életéből is bizniszt űz. Csak akkor lájkol, ha te is és csak akkor köszönt fel, ha te is. Édes. Jó. Istenem. Törlés. Tiltás.

9. Az igazi lájk

Nagyon ritka, de néhanapján megtörténik. Amikor valaki tényleg azért lájkol, mert azt mondja magában: „Ú, ez de király!“ Jó érzés, hogy még van ilyen is.

social

 

Fotók: Pixabay

 

------------

 

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága nem tartotta támogatásra érdemesnek, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működéshez, amelyet a következő számlaszámon tehetik meg:

SK66 0900 0000 0051 6455 9727


kultminor.sk oldalán megtalálhatjátok a támogatást élvező "kulturális" termékeket.


KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOKAT