Mihályfa–Alistál 0:1 (kommentár)

2
perc olvasás

Mihályfa–Alistál 0:1 (kommentár)

2020/09/07 - 10:35
Rovat:

Szokásosan vasárnap délelőtt játszott mérkőzést a két csapat ideális időben, megfelelően előkészített játéktéren és kicsit furcsa környezetben – kivágták ugyanis a futballpálya körüli jegenyefákat. Az egyik kilátogatott szurkoló meg is jegyezte: milyen világos lett a mihályfai focipályan. Mellesleg a régi fák megértek a kivágásra.

Mindkét csapat soraiban találkoztunk olyan nevekkel, akik nem kis mértékben öregbítették Dunaszerdahely járás futball életét. A hazaiaknál elsősorban Erős Gyuri, Medgyes Józsi járt a legmagasabb ligákban, de említhetném Sárközi Janit, aki hosszú évekig a légi csapatot erősítette, vagy Döme „Csaszi” Tibort, aki a „nemzetközi” Hodos csapatát is megjárta.Alistál csapatában pedig mindenekelőtt Várady Jani kapus, Marek Švec, Mandák Imi, Bogyai Kriszti és az örökifjú Hromada Sanyi gerincet emelném ki.

Ennyi jó futballista láttán bátran gondolhatta a mérkőzésre kilátogatott szurkoló, hogy jó meccsnek nézünk elébe. A kezdeti tapogatódzás és a technikai hibák kicsit csalódást okoztak az első félidőben, viszont egy remekbe szabott Bogyai Kriszti alakításnál Mandák Imi szerezte meg a vezetést. A mérkőzést nem nevezhetjük magas színvonalúnak, viszont fokozatosan növelte az iramot a két csapat, ami leginkább a harciasságban mutatkozott meg. Sok említésre méltó esemény nem történt az első félidőben, hacsak Rigó Zsolti esését nem vehetjük annak a tizenhatoson belül. Őszintén szólva ott volt a védő keze, és láttunk már ilyenért 11-est fújni, de ez nem az a mérkőzés volt. Kövér Miro játékvezető nem díjazta Rigó korai esését.

Második félidőben nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, és elsősorban Kocsis Lehel játékát és akaratát tudom dicsérni. Véleményem szerint Lehel magasabb osztályokban is megállná a helyét. Támadtak a hazaiak, és Alistál talán a kontrajátékra rendezkedett be. Medgyes Józsi a tőle megszokott távoli lövésekkel próbálkozott, és rúgott is egy felsőléces óriási kapufát. Jól állták a sarat a vendégek, és egy szórványos ellentámadásnál Bogyai szolgálta ki Mandákot, aki kihagyta a kihagyhatatlant. Előtte még ő is kipróbálta a főbírót egy színielőadással a 16-on belül, szabálytalanságot színlelve tizenegyest szeretett volna, amiért meg is kapta a maga sárga lapját.

Nyomtak a hazaiak. Döme Csaszi villant egy parádésat, de lövését a belső kapufa hárította. Két veszélyes hazai szöglet után véget ért a meccs, amit véleményem szerint Kövér – Csörgő – Sóki néhány apró hiba ellenére kitűnően vezetett. Simon István játékvezetőellenőr elégedetten jegyzetelt a mérkőzés folyamán. A mérkőzés végén lehetett hallani néhány elégedetlen hangot, de inkább a csapat teljesítményét firtatták a hazaiak. Biztos vagyok abban, hogy lesz ez még jobb is.

Hajrá!