Ollétejedi ajándék

1
perc olvasás

Ollétejedi ajándék

2020/01/08 - 17:07
Rovat:

 

Szélmalomharc és a közösségi portálok arroganciája jellemzi a Dunaszerdahelyhez tartozó - ollétejedi lakosok és a településsel határos DRON Industries gumifeldolgozó cég „párbeszédét”. Feltételezések, állítások, fenyegetések a lakosok részéről, és „mossuk kezeinket”, valamint engedélylebegtetés a cégvezetők részéről.

Az eset több, mint egy húzd meg, erezd meg történet. Hiszen a lakosok állítása szerint a település apraja-nagyja egészségi állapota a tét! Nem nézte „tétlenül” városunk polgármestere sem a lakosok tehetetlenségét, és a 2018-as helyhatósági választások előtt kiígérte a sajtot a holló csőréből, ami szerint majd Ő segít az ügy megoldásában.
Aztán jött a 2019-es karácsony és a DRON Industries Facebook oldalán megjelent egy - első ránézésre elég gusztustalan - karácsonyi köszönőbejegyzés.
„Köszönjük a megszavazott bizalmat a környezetvédelmi hivatal, valamint a
Dunaszerdahelyi Városi Hivatal részéről, hogy a szakmai kiértékelés alapján a következő 5 évben is folytatni tudjuk a használt gumiabroncs újrahasznosítást. Továbbiakban szeretnénk kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánni mindazoknak, akik kiállnak egy tisztább, gumihulladék-mentes jövőért”.
Ollétejedi lakosok szokásos „közösségi” káromkodásaik mellett semmit sem tehetnek. De vajon mennyire jogosak a követeléseik, mikor az engedélyt, dokumentumokkal alátámasztva, a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal szakmai kiértékelés alapján az elkövetkező 5 évre újra kiadta?! (2019. december 23., 12:11 Facebook bejegyzés)
Vajon mennyire igazak az összeesküvés-elméletek és a vádak, miszerint Farkasék keze az égig ér ebben az országban?!
Azóta polgármesterünk nyert egy választást, joghézagokkal és vizsgálatokkal takaródzva tehetetlen a városvezetés. Ti pedig kedves ollétejediek, kaptatok egy túlárazva felújított kultúrházat, tehát maradjatok csendben?!

Foto: facebook

 

dron