A te csapatod a DAC?

2
perc olvasás

A te csapatod a DAC?

2024/01/12 - 12:14
Rovat:

      Megszületett a kezdeményezésem első végeredménye, mellyel véleményeket szeretnék begyűjteni kedvenc csapatunk, az FC DAC működésével, szereplésével és szurkolói felé tett magatartásával kapcsolatban. Egy olyan kérdőíves  rendszert létrehozni, ahol a szurkolók elmondhatják a véleményüket egy- egy aktuális témáról, mérkőzésről és szembesülhetnek a többség véleményével. Ez a kérdőívem ennek a része, melyet a jövőben szeretnék fejleszteni, adatait felhasználni és maximálisan DAC szurkolóévá tenni. 

  1. Az első kérdésre adott válasz szinte maximális egyetértésben a bajnoki cím megszerzését követeli. A “DAC projekt”, amely a gyönyörű stadionnal az odajáró szurkolók igényeit kielégítené, a Szlovák bajnoki cím megszerzése lenne. Természetesen mindent megtesz a szlovák futball közeg ennek megakadályozása érdekében, de ezt figyelmen kívül hagyva is, sokkal jobb csapat kell a jelenleginél. 

2. Amikor a DAC tulajdonosa azt nyilatkozta, hogy akik irányítják a futball klubot, azoknak párhuzamosan kell fejlődni a csapattal, csak részigazság volt. Nekik minimum egy lépéssel mindig előttük kell járni, és jól kiválasztani azokat, akik sikerekre termettek. 

3.   Nagy arányban gondoljátok azt, hogy nem megfelelő a csapatépítés. Az én véleményem is az, hogy a csapatépítést nem szabad kimondottan az edzőre hagyni, hiszen az edzőnek nincs “nyugdíjas” állása a DAC - nál. Egy csapathoz elengedhetetlen az edző és teamje, s annak megfelelő szakmai felügyelete. 

4. A vezetőedző nemzetisége teljesen mindegy a többség szerint, de vajon miért, ha lehetne magyar is?!

5.  Érdekes a válaszadók többségi véleménye az 5. kérdésre. Véleményem szerint valaki vagy lokálpatrióta, vagy nem. Viszont 21%-ot kapott a c lehetőség is. 

6.   10 év alatt sokkal több játékost lehetett volna kinevelni olyan fantasztikus körülmények között, amit elmondhatunk az akadémiánkról, viszont nem alulfizetett utánpótlás edzőkkel, akik közül soknak kívánnivalót hagy maga után a szakmai tudása. Itt említeném meg a szülők által leginkább nehezményezett, megkülönböztetett bánásmódot az akadémián.  

7.   Egyértelmű a Szlovák Labdarúgó Szövetség felelőssége, és míg a klubunk nem tesz megfelelő lépéseket, addig marad a NEMZETGYALÁZÁS.

8.   Ha azt hangoztatjuk, hogy a felvidéki magyarok szimbólumának kell lennie a DAC- nak, akkor minimum 5 magyar ajkú játékosnak és 2 hazai nevelésnek is kell a kezdőcsapatban lennie.

9. Amikor fogyni látszik a B közép, vagy még tapsolni sem hajlandóak néhányan a hazai mérkőzéseken, akkor igaznak látszik a “divatdrukker” megnevezés.

10.  A szurkoló a legfontosabb láncszem egy futballcsapat történetében, s amíg nem tudatosítja ezt a futball klub, addig csak marad egy saját üzleti ágazat a történelemben.

11.   Az egyik legfontosabb kérdés az utolsó. Az eredmény arról tanuskodik, hogy a gyengébb teljesítmények ellenére is kimegy a stadionba a hűséges szurkoló.

…hogy mennyi? Azt majd meglátjuk!  

Köszönjük, hogy hangot adtál véleményednek! 

Címkék