Te kiket igazolnál a DAC-ba? (középpálya)

2
perc olvasás

Te kiket igazolnál a DAC-ba? (középpálya)

2020/01/03 - 15:49
Rovat:

Nincs az az edző a világon, aki ne fektetne nagy hangsúlyt csapata középpálya sorának erősségére. Mert ugye mit ér egy jó csatár, ha nincs kiszolgálva és a betonhátvéd, ha nincsenek előtte jól szűrő középpályások?

Feltehetnénk a kérdést, vajon Messi rúgott volna-e annyi gólt Iniesta vagy Xavi nélkül, vagy Radványi Miki Rudo Pavlík vagy Peťo Kašpar nélkül? Nem biztos…

Mai modern labdarúgásunk szerkezetileg megváltozott és nem ritkán a 10 emberrel védekező csapatok nagyon is megnehezítik a támadófutballt kezdeményező csapatok dolgát.

Most pár mondattal újra csak „hazabeszélnék”. Emlékezzünk csak a lengyel Cracovia elleni odavissza mérkőzésre, ahol az első meccsen 59-41 a visszavágón pedig 46-54% volt a labdabirtoklás. Említhetném a focizni nem akaró görögöket, akik ellen a hazai 61:39 után idegenben is 45:55 százalékban nálunk volt a labda. A legutóbbi két meccsen a Slovan ellen is magasan megnyertük a labdabirtoklást!!

Úgy gondolom, az nem lehet vita tárgya, hogy Peter Hyballa mit adott a csapatunknak, annak szurkolóinak és mit szeretne tökéletesíteni a dunaszerdahelyi futballban.

Klubunk filozófiáját nem csak hogy el kell fogadnunk, de azt teljes mértékben meg is kell értenünk. Ebben jelenleg, Peter Hyballa edző, óriási felelőséget vállal.

Természetesen kell a minőség, mert hosszútávon csorbulhat a szurkolói bizalom, viszont ki kell nevelni a minőséget. Hiszem, hogy klubvezetésünk sosem fog abba a hibába esni, hogy pár jó eredményért sztárgázsikat fog kifizetni.

Akkor nézzük azt a bizonyos középpályát.

Kalmár Zsolt – többször megfogalmazódott bennem, hogy leírjam, Zsoltit a válogatott szúrta el. Azon a bizonyos Uruguay-i meccsen, egy magyar kollégámmal szinte ordítottunk Rossinak, hogy cserélje le már Zsoltit. Kalmár Zsolti egyik meghatározó egyénisége csapatunknak.

Ronan Connor Patrick – fizikailag kell fejlődnie és a kapura lövések pontosságát és erősségét hiányolom. Fantasztikus orientációja van a pályán, viszont hajlamos néha a pontatlanságra. Szükségünk van rá.

Vida Máté – annyira fejlődőképes, hogy mióta nálunk játszik nőtt a teljesítménye. Egyik kulcsfigurája a védelem és a támadás segítésének. A válogatott edző Rossi is észrevette és a generációváltás egyik szereplője lehet a magyar futballban.

Andrej Fábry – az alázat, munka és a fegyelem megtestesítője a futballpályán. Szerintem nagyon jó vételt csináltunk vele anno és beleillik koncepciónkba.

Martin Bednár – Martin, ha idén nem fejlődik annyit amennyit elvárnak tőle, akkor nehéz dolga lesz megfoganni a csapat kispadján. Ilyen kaliberű játékosok vannak az U19-be szép számmal.

Veselovský Dominik és Nagy Lacika – újabb két játékos az ifiből, akik talán nemsokára az A csapat kezdőtizenegy kapuit fogják döngetni. Az adottságaik megvannak, fizikumuk talán kevésbé, viszont azt lehet pótolni. Reménykedjünk, hogy a dicsőség sem fog a fejükbe szállni.

Következik a csatársor, aminél vannak hiányosságaink.

Foto: Kulturpass