Dunaszerdahelyen is a víz az úr!

1
perc olvasás

Dunaszerdahelyen is a víz az úr!

2020/08/19 - 11:29
Rovat:

A rendkívüli esőzések óriási megpróbáltatások elé állítják városok, községek lakósait.

A klímaváltozás már-már kézzelfogható, és a sok ECO úttörő ellenére az emberek még mindig nem tudatosítják, hogy fokozottan kell óvni, védeni a természetet. Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a múltban Dunaszerdahely is tisztább, hulladékmentesebb város volt.

…de foglalkozzunk azzal a problémával, hogy miért önti el az esővíz városunk, falvaink egyes részeit!?

Néhány hevesebb zivatar után rendkívüli és szomorú képek jelennek meg, pincéket, udvarokat, közutakat önt el a lezúduló csapadék. Természetesen keressük a felelősöket. Dunaszerdahelyen is.

A közösségi portálok szinte felrobbannak, és akit csak lehet, támadnak a szenvedő alanyok, viszont ezzel a problémával nem csak Dunaszerdahely küzd.

Vajon jogosak a támadások?

Egy szakemberrel beszéltem, aki elmondta, igenis tisztításra szorulnak a vízelvezető csatornák, de azt is hozzátette, hogy néhányan előszeretettel kötik be a szennyvízelvezetőbe az esővizet, s egy-egy nagy esőzés alkalmával nem bírja az átdobó rendszer a nagy mennyiségű csapadékot.

Az esővíz szennyvízcsatornába kötése értesüléseim szerint TILOS!

Az sem lesz meglepő, ha néhány kritikus ponton ellenőrzést végeznek majd a vízügyi szakemberek, és füstöt fognak engedni a szennyvízelvezető csatornákba. Akkor majd elválik kinek fog füstölögni az esővíz elvezető rendszere. Véleményem szerint a büntetés sem fog elmaradni.

Az özönvízszerű esőzések mindennapossá váltak, s csak remélni merem, hogy a védekezés módját is megtalálják a szakemberek.

 

képek: pixabay