Dunaszerdahelyi feeling

2
perc olvasás

Dunaszerdahelyi feeling

2021/07/28 - 15:47
Rovat:

Valljuk be őszintén kedves olvasó, hogy az okostelefonnal és ezzel együtt a közösségi portálokkal – jelen esetben a Facebokkal - nagyban változott a társasági élet szerte a világon, így szűkhazánkban, Csallóköz szívében, Dunaszerdahelyen is.

Személy szerint kaptam már bírósági eljárással való fenyegetést, súlyos testi sértést is ígértek nekem, de legtöbbször az arrogáns álprofilos beszólásokat alkalmazzák az oldalam látogatói. Természetesen néhány bejegyzésemben megtalálható a fanyar szarkasztikus humor, amikor néhány ízléstelen bejegyzést, esetleg városunkban annyira trendi sznobizmust, vagy a közvagyon szemérmetlen elherdálását(ellopását!!) „véleményezem”, viszont voltak elég hatásos írásaim is.

… de hát ízlések és pofonok, nem mindenkinek szúr szemet az, ami nekem.

A jogot viszont én is szeretném alkalmazni, hogy szóljak, mint ahogy más is teszi. Így aztán előfordul, hogy Peller Terinéni szeret engem, a városatyák ellenben nem. 

Esetem megtörtént események alapján íródott, a benne lévő szereplő én vagyok, de ez másokkal is előfordulhatott már mindennapjainkban. Történt ugyanis, hogy a DAC előkészületi mérkőzése után beharangozott új címer, logó, jelvény, ki ahogy nevezi, bemutatását egy két pohár sör mellett szerettük volna megbeszélni a helyi, jóhírű St. Patrick nevű pub vendégszeretetét élvezve. Az asztaltársaságunk maradéktalanul összejött, a sör is csúszott, ahogy illik, mígnem egy szomját csillapítani igyekvő társaság nem telepedett a szomszédunkba. A társaság egy részével üdvözöltük egymást, hiszen Dunaszerdahely kisváros, szinte mindenki ismer mindenkit. „Barátaim” szemmel láthatóan kispályás futballról érkezhettek, ahol a mérkőzés végén előkerülhetett a sporttáska aljából valami ötvenes nedű, tehát kellőképpen be voltak melegítve.

Aztán mit ad a teremtő, megszólal valaki…

Szigeeeetiiii…

Fel is kaptam a fejem, hiszen olyan finoman ejtette ki a vezetéknevem, ahogy csak a felbári plébános tudta, ha eltévesztettem a Hiszekegyet. Tekintettemmel keresni kezdtem a hanghordozót, el is tartott egy ideig. Aztán következett a beazonosítás, de tudjátok mióta itt ez a fészbuk, instagram, tik-tok meg ki tudja mi, azóta nem egyszerű a dolog.

Mintha már láttam volna a pasast, akinek tőlem úgy 15 év fórja lehetett, ami kettőnk életkorbéli különbségét illeti.

Ahh, már tudom, ő lehet az a fittneszből, aki nagy elánnal dolgozott bicepszre? – kérdeztem magamtól, a másodperc tört része alatt.

A „szigeeeetiiii”-re aztán csak annyit kérdeztem: mi van öcsém, tetszik a nevem? Ő azon nyomban a szexuális beállítottságomról kezdett érdeklődni, amit én nem is furcsállottam, hiszen annyi mindent hall a városban az ember fia. Még valamit a nemi szerve nagyságáról jegyzett meg, mialatt a mi társaságunk talált egy asztalt a teraszon, és inkább kint a jólevegőn folytattuk a „lógó” megvitatását.

Hazafelé jövet úgy érzem sikerült beazonosítanom a srácot, akinek az anyukája sokszor simogatta meg a fejem az Állj meg vándor kocsmában, és apukájának pedig oly sokszor adtam alapfestéket a Dunstavos „közös” vagyonból.

Mosolyogtam is magamban, hogy talán nem kellene megítélnem az embert, amikor alkoholmámoros állapotban kicsit más, mint önmaga.

foto:pixabay