• szivek

Ezt tettétek Ti és sokan mások! Mindannyiunkért <3

2
perc olvasás

Ezt tettétek Ti és sokan mások! Mindannyiunkért <3

2020/04/01 - 09:04
Rovat:

Szeretnénk mutatni Nektek egy olyan összeállítást, ami bizonyítja, hogy egy ilyen kritikus szituációban, mint a koronavírus teremtette kényszerhelyzet, az emberek mégis képesek helyrebillenteni azt a kényes egyensúlyt, ami folyamatosan a túlzó törődés és a sivár közöny végletei közt mozog.

Most mindenki kicsit visszavesz. 

Aki eddig csendben szemlélődött, most aktívabbá vált és maga is segít, azok pedig, akik eddig látványosan túltolták, kicsit ugyancsak visszavettek - talán tükörbe néztek -, mert felismerték, hogy a láthatatlan, de tényleges jó cselekedet sokkal többet ér.

Összegyűjtöttük azok a nyilvános és nem nyilvános gesztusokat, amelyeket az utóbbi nehéz hetekben Ti tettetek egymásért.

1. Hetek óta újabb és újabb esetek kerülnek napvilágra arról, hogy akik megtehetik, maszkokat varrnak olyanoknak, akik nem tudtak beszerezni, sem maguktól előteremteni.

2. Egyre többen vásárolnak be önként és váltanak ki gyógyszereket olyan idős nyugdíjasoknak, akik a jelen helyzetben a legveszélyeztetettebbek.

3. Olyan esetről is hallottunk, hogy egy főbérlő a válsághelyzet végéig elengedte a lakásában lakó család albérleti díját.

4. Folyamatosan felhívásokat tesznek közzé újonnan alapult önkéntes szervezetek, akik összegyűjtik és csoportosítják a jelentkezőket.

5. Facebook csoportokat nyitnak azzal a céllal, hogy „ne őrülj meg a karantén alatt” és szórakoztató videókat, bejegyzéseket tesznek közzé, amik segíthetnek elfoglalni magunkat.

6. Fontos információkat gyűjtő facebook csoportok alakultak, ahol valós tényeket tesznek közzé.

7. Közös, esti meseolvasásokhoz csatlakozhatunk, ahol gyermekeinkkel együtt hallgathatjuk a jobbnál jobb meséket.

8. Számos internetes portál felismerte, hogy szolgáltatásait - egy ideig - ingyenessé téve könnyebbé teheti a  kényszerhelyzetben eltöltött időt. Hangoskönyveket, vers felolvasásokat hallgathatunk online.

9. Több olyan weboldal, applikáció került a köztudatba, ahol segítenek az iskolás gyerekeknek az iskolai tanulmányokban.

10. Városszerte este 8 órakor a lakóházak balkonjain hangosan megtapsolják az egészségügyi dolgozókat, akik ebben a nehéz időszakban is a lehető legtöbbet tesznek értünk.

Ha további felajánlásokról, segítői szándékról szereztek tudomást, ne habozzatok értesíteni minket. Igyekszünk a lehető legtöbb olyan jó cselekedetet összegyűjteni, melyeket Ti tettetek! Egymásért, egészségünk megőrzéséért.

(Cikkünk folyamatosan bővül.)

Fotók forrása: Pixabay

 

--

 

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága idén nem támogatta, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működésünkhöz, amelyet a következő számlaszámon tehetik meg:

SK66 0900 0000 0051 6455 9727


A kultminor.sk oldalán megtalálhatjátok a támogatást élvező termékeket.


KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOKAT!

Címkék