Izom - láz

2
perc olvasás

Izom - láz

2023/01/17 - 19:31
Rovat:

Január van, és sokan próbálják a szilveszteri nagy fogadalmakat betartani, esetleg ebben a hónapban hoznak nagy döntéseket. Vannak, akik életmódváltásra adják fejüket így, az év elején. Valljuk be, kedves olvasók, kinek nem fordult már meg a fejében, hogy kellene már valamit kezdeni magával. A fészbuk “hasábjait” elnézve, úgy özönlik a jónép a fitness termekbe, mintha valamit ingyen osztanának, és szenes lapáttal hánynák az emberekre a szépen fejlett izmokat.

Vannak aztán, akik nézelődni járnak valamelyik egységbe, de természetesen vannak, akik már évek óta nyomják a vasat. 

Emlékszem, mikor még nem volt ennyi szuper csilli- villi izomgép besűrítve a klímával ellátott termekben, és mégis voltak 47-es bicepszek, vagy kerek popsik, hogy rajzolni sem lehetett kerekebbet. Az idő múlásával aztán fejlődött az ipar, és ezzel egyidőben fejlődtek a fogadkozók együgyűségét kihasználó, certifikáttal ellátott személyi edzők is. 

… de vajon hol és hogyan születtek ezek a szuperedzők, akik aztán jól keresnek ügyfeleiken? 

Azzal is tisztában kell lennünk, hogy a hölgy társadalom gyakrabban fogad  személyi edzőt, mint a férfiállat, aki adonisz testre vágyik. 

Szóval azok a “kisasszonyok”, akik alap- és középiskolában szinte minden tornaórán havi ciklus problémák miatt fel voltak mentve, és röhögve gúnyolták kamaszodó osztálytársaikat bakugrás közben, azok így harminc - negyven környékén hirtelen ráébredtek, hogy kezdeni kéne valamit löttyedt testükkel. Mivel halvány lila gőzük nincs, mit kell egy fitneszgéppel csinálni, fogadnak személyi edzőt. 

Akkor számoljunk egy picit…

Isten lássa lelkem, nem tudom, hogy mi az árfolyam a termekben, de vegyünk alapul 10 eurót a személyi edzőnek, és 5 euró beugrót a gépek világába, s ezt mind  3 edzéssel hetente. Jól számoltam, hogy ez heti 45 evri? Éves szinten 52 x 45 evri, vagyis 156 edzés egyenlő 2 340 euró, ha becsülettel nyomja a bulája.

Na de kérem, a heti 3 edzés annak, aki életében addig maximum a púderes dobozt emelgetett ki a retikülből,  vajmi kevés. Jobbik eset, ha nincs 20-30 kiló zsírréteg alanyunk püspökfalatján, amit először el kel tüntetni, hogy előbújjon némi szálka vádliban. 

Nem beszélve arról, hogy ezek a személyi sarlatánok bemelegítéssel, levezetéssel, napi pletykával együtt, mindössze 60 percet “eddzetik” a dilettáns, önjelölt fitness ladyket. Arról nem is beszélve, hogy a dilettáns, önjelölt, fitness ladyk abból a 156 óra éves edzésből, 20 órát olyan izomlázzal küszködnek, ami megmutatja sarlatánjaik szakmai hozzáértését. 

Szóval hölgyeim,  az az évi 2 340 euró nem kevés lóvé, de biztosan garantálják nektek az eredményt.

Milyet?

Hát majd a végén elválik, viszont van egy mondás: hogy a kivétel erősíti a szabályt, és ha te nem figyelsz a fenekedre, más sem fog!! 🙂

Címkék