• másnaposság

A macskajaj és ami mögötte van

2
perc olvasás

A macskajaj és ami mögötte van

2020/08/10 - 18:34
Rovat:

Életében legalább egyszer mindenki megtapasztalja, hogy milyen érzés másnaposnak lenni. Még akkor is, ha nem ivott sokat előző este, hiszen aki szinte soha nem iszik, még akár kétpohárnyi bortól is érezheti az alkohol negatív hatásait másnap reggel.

Ilyenkor a szervezet reagál az elfogyasztott alkoholra. Már kisebb mennyiség elfogyasztását követően is kialakulhatnak a szervezetben negatív hatások, de a nagyobb mennyiségű alkohol nagyobb károkat is okozhat egyes szervek működésében.

 

A másnaposság negatív hatásai

A másnaposság egy olyan állapot, amikor az ember nemcsak fáradtnak érzi magát, de erős fejfájással és gyomorpanaszokkal is meg kell küzdenie. Emellett az is bebizonyosodott, hogy a macskajaj bizony a kognitív teljesítményre is negatívan hat.

 

A másnaposság kedvezőtlenül hat az agy működésére

A másnaposság nagyon rosszul hat az agy működésére. Az elfogyasztott alkohol hatására ugyanis csökken a koncentrációs képesség, de a memóriára és az emlékezetre is nagyon negatívan hat a nagy mennyiségben elfogyasztott alkohol.

A túl sok alkohol és a kiszáradás

Aki túl sok alkoholt fogyaszt, bizonyára észrevette, hogy túl sokszor szükséges a mosdóba mennie. Ez, illetve az a tény, hogy alkohol vizet von el a szervezetből, mind-mind hozzájárulhat a kiszáradáshoz. Amennyiben a szervezetünk nem jut elegendő folyadékhoz, úgy rosszabb lesz a hangulatunk, de a kiszáradás, a dehidratáció még a mentális funkciókra is negatív hatást gyakorol.

 

A másnaposság fizikai és egyéb tünetei

A másnaposság erős és lüktető fejfást okoz, mindemellett fáradtsággal és szédüléssel párosul. A másnaposság a szív működésére is negatívan hat, hiszen erős szívdobogást is okozhat, illetve a hormonok működése is zavart szenved.

 

A túl sok alkohol és az álmatlanság

A mértéktelen alkoholfogyasztás még az alvási képességet is rontja. Az alkoholban olyan mérgező vegyületek találhatók, amelyek nemhogy elősegítenék a pihentető alvást, hanem alvászavart is generálnak. Nem beszélve arról, hogy aki illuminált állapotban fekszik le aludni, nem tudja magát kipihenni, egyetlen szerve sem fog regenerálódni, sőt azok csak még rosszabb állapotba kerülnek.

 

---

 

A cikk forrása: gyogyszernelkul.com

A képek forrása: gyogyszernelkul.com, pixabay.com

 

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága idén nem támogatta, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működésünkhöz. Támogatásaikat a következő számlaszámra küldhetik:
SK66 0900 0000 0051 6455 9727

KÖSZÖNJÜK!

Címkék