Szerdahelyi választások 1.0 – Szigi szemmel

2
perc olvasás

Szerdahelyi választások 1.0 – Szigi szemmel

2022/09/20 - 22:13
Rovat:

Pár hét múlva urnákhoz vonul Csallóköz fellegvárának lakossága, avagy polgármestert kellene választanunk tisztelt dunaszerdahelyi választópolgár. Ahogy már a múltban megszokhattuk, meglehetősen nagy a tétje annak, ki és kik uralhatják az elkövetkező négy évben a magyarság bástyájának pole-pozícióját. 

A dunaszerdahelyi kispolgár elégedetlen. 

Napjainkban, amikor az Európai Unió által Szlovákiába is pumpált dotációs pénzekből fejlődhetne városunk, olyan gondokkal küzdünk, mint a tisztaság megőrzése, zöldterületek kialakítása, közlekedés gördülékenysége, de említhetném a közbiztonságot is. Itt jegyezném meg, hogy olvasva a jelöltek programpontjait, senki se mer belekötni a karcsai úti gettó problémájába, ahol már lassan Közép-Európa egyik legnagyobb drogelosztása van kialakulóban. 

Szóval önjelöltből, csapatból és magányos farkasból városházánk élére idén is akad szép számmal, akik már a megszokott szlogeneket ismétlik.

Jönnek az előadóművészek, családinapokat szerveznek és folyik az ingyen gulyás a szimpatizánsok és nemszimpatizánsok szája szélén egyaránt. Mi választópolgárok, magunk között csak annyit szoktunk mondani: választások előtt mindenki tud ígérni „fűt és fát”.

Személy szerint azon vagyok megrökönyödve leginkább, hogy azok állnak szemben egymással, akik évekig egy csapatban dolgoztak. Évekig zsíros – jó néhányszor nem kevésbé túlárazott - projekteket szavaztak meg, kiviteleztek és utána, ha kellett védték a védhetetlent. Az viszont tény, hogy városunk külalakját mára a bevásárlóközpontok, autószalonok, és a város körül közművesített telkeken megépült „bungallók” határozzák meg. 

A legutolsó projekt, amivel némileg javítani lehetett volna sok dunaszerdahelyi közérzetén, az a vásártéri szabadidőpark felújítása volt. Nem kevés pénzből valósult meg a projekt, méghozzá annak a Szelle Erika mérnöknő tervezőasztaláról, aki most az egyik legnagyobb ellenlábasa a jelenlegi városvezetőnek.

De vajon miért rúgták össze a port az illetékesek, és miért nem tolják tovább a város meglehetősen zörgő szekerét együtt? Tudja ezt valaki?

Szóval, van ez a Meeting pointos betonrengeteg, ami ugye a vásár helyszíne is. Csodálatos villanyszekrények, amelyből van jócskán: huszon…, de jobb helyeken a földben. De mint mondták azért, merthogy nagy, európai színvonalú rendezvények rendezésére alkalmas helyszínt terveztek. Hát most lesz is egy ilyen! Ha nem is európai, de csallóközi: a vásár! Eddig a kosarasok sírtak, hogy hova lett a pálya. Most meg a vásárba készülő árusok. Ugyanis azoknak pénztárgépet kell üzemeltetni! Mégpedig online! Ehhez meg ugye jár az internet. WIFI! Gondolták, majd az elfér a nagy szekrényekben, de mint megtudták: a vásár területén nincs WIFI! Az európai színvonal, amely másfél millába fáj, és ahol nincs WIFI. Talán a mérnöknőnek új megbízást kellene adni, lehetőleg sok pénzért, hogy befejezze a munkát. Míg tervez, addig sem szeretne polgármester lenni! 

Tisztelt dunaszerdahelyi választópolgárok!

A kocka el van vetve! – mondta Julius Caesar, mikor átlépte hadseregével a Rubicon folyót, viszont idén Dunaszerdahelyen, valaki ki fogja mondani azt, hogy „köszönöm a bizalmat”. 

Nem mindegy, hogy ki…

kép forrása: Szabó Péter Pál