Vásárlási kisokos - gyengébbek kedvéért

2
perc olvasás

Vásárlási kisokos - gyengébbek kedvéért

2020/03/16 - 12:16
Rovat:

Ahhoz, hogy az olasz tendencia itt is valósággá váljon, egy Dunaszerdahely méretű településen csak 8 fertőzöttnek kell lenni! Figyeljünk egymásra, vigyázzunk egymásra! A mamának vásárolj be, vidd el neki, tedd az ajtóba! Készült a Szlovák Modern Kereskedelmi Szövetség ajánlásai alapján. Szívesen lefordítom még magyarabbra!

 

  1. Kerüljék a csúcsidőben történő vásárlást! Egyedül menj, ha teheted! Listával! Átgondolod, leírod, viszed. Nem tátod a század a polcoknál, bepakolsz, pénztár. Gyerek otthon, ha lehet…
  2. Csak azt vásárolja, amire valóban szüksége van! Ha értelmetlen halmozásba kezd, veszélyezteti az áru napi elérhetőségét mások számára. Jelölj ki két napot, mikor mész a héten boltba! Át tudod gondolni, hogy mi kell 3-4 napra. Azt vedd és vidd!
  3. A vásárlás során tartsanak biztonságos távolságot a kiszolgáló pultoknál és a pénztárnál is! Nem mászol a másik nyakára, nem totojázol, nem beszélgetsz. Távolabb állsz a másiktól. Olaszban lett idő, mikor mérték is. Be bírod lőni az 1-1,5m-t szemre is. Ugye?!
  4. Azt javasoljuk, fizetésnél válassza az érintkezés nélküli fizetési módokat, ami gyorsabb és kényelmesebb. Nem cserélsz pénzt, nem tartod fel a sort! Kártyával. Ha mégis pénzzel, eszednél vagy… Rugalmas vagy, együttműködsz a pénztárossal.
  5. Amennyiben módja van rá, vegye igénybe az önkiszolgáló pénztárakat! Ezen mindent lehet érteni. Vagy nem?!
  6. Ha rendelkezik védőmaszkkal, hordja azt a vásárlás során, eltakarva a száját és az orrát is, húzzon kesztyűt a kezére! Ezt tegnap az egyik dunaszerdahelyi élelmiszerbolt már kérte. Ott jártamkor a felének volt maszkja, egy darab kesztyű. Egy idősebb néninek, minden nélkül sikerült feltartania a sort egymagának! Neki ezt Viktornak kell személyesen elmesélnie!
  7.  Ha nincs védőmaszkja, ezt helyettesítendő használjon zsebkendőt, sálat vagy bármilyen védőanyagot saját és mások védelme érdekében! Szuper videók vannak erre. Hogyan készítsd egyedül. Addig, míg a komplett kormány-kabinett összes tagját elszidod, kész a maszk… Nem azért mert, nem lenne igazad, hanem, mert ezzel MOST nem oldod meg a problémát. Utána le lehet vonni a konzekvenciát.
  8. Vásárlás során is ügyeljen az egészségügyi ajánlásokra, és ne érintse meg az arcát, főleg az orrát, ajkait és a szemeit. Nem piszkálod az arcod, mert Te magad viszed fel a kórokozót! Hazaérsz, kesztyűt kint eldobod, kezedet megmosod! Öltözz át otthoniba!
  9. Ha köhög vagy náthás, tüsszent, takarja el, kérjük, a száját és az orrát a könyökével vagy egy zsebkendővel, amit aztán kidob a szemétbe! Na, ezt nem csak a vírus kapcsán kellett volna gyakorolni! Alap! Menni fog?!
  10. A friss élelmiszert ne fogja meg a kezével, hanem használja az erre a célra kihelyezett egyszer használatos kesztyűt, fogót vagy zacskót!Sosem volt ez olyan fontos, mint most! Kenyeret, kiflit kesztyűvel! Öt emberből csak egy mutat tüneteket, de fertőz. Figyelj oda!

foto: kesq.com

 

---

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága nem tartotta támogatásra érdemesnek, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működéshez, amelyet a következő számlaszámon tehetik meg:

SK66 0900 0000 0051 6455 9727


kultminor.sk oldalán megtalálhatjátok a támogatást élvező "kulturális" termékeket.


KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOKAT

Címkék