Bekerült a világ legjobb úti céljai közé a Hortobágy

1
perc olvasás

Bekerült a világ legjobb úti céljai közé a Hortobágy

2020/11/23 - 08:02
Rovat:

A világ tele van csodákkal, még akkor is, ha mostanság nehéz elérni őket. Bár a járvány leállította utazásainkat, nem csitította el kíváncsiságunkat abban a reményben, hogy jövőre újra kitárulkozik előttünk a világ, és útnak indulhatunk.

A National Geographic most összeállította azoknak az úti céloknak a listáját, melyek bakancslistás helyek, és a jövő felfedezésre váró céljai közé tartoznak.

A National Geographic Travel szerkesztői öt kategória mentén – kaland, kultúra és történelem, természet, család, fenntarthatóság – választották ki a világ 25 legjobb úticélját, ahol – olyan illusztris “társaságban”, mint például az alaszkai Katmai Nemzeti Park, Dominikában a karibi kalandturizmus vagy éppen a Tasman-tenger utolsó paradicsoma, a Lord Howe-sziget – a legjobbak közé került a Hortobágy.

A Hortobágy 1700 négyzetkilométeres területén máig él a pásztorkodás és a csikósok hagyománya, miközben csodákat kínál a háborítatlan természet, a gazdag állatvilág, a páratlan túrázási lehetőségek, a puszta végeláthatatlansága. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a Világörökség része legyen az ország bámulatosan szép tája

– olvasható a Hortobágy szépségét bemutató ajánlóban.

forrás: sokszinuvidek.24.hu

kép forrása: pixabay