• zenekar

KPBand: 3COUSTIC zenekar

3
perc olvasás

KPBand: 3COUSTIC zenekar

2020/04/24 - 10:18
Rovat:

Egyik kedvenc helyi, akusztikus formációnk, a három tagból álló 3coustik zenekar mutatkozik most be nálunk. 

Mikor alakult a 3coustic zenekar?

A zenekar 2018 második felében alakult Dunaszerdahelyen egy spontán kezdeményezést követően. Két barát (Jason és Tie) egy közös zenekar feloszlása után úgy döntött, hogy valami újat szeretnének kipróbálni, valami mást, így lett két rock zenészből egy akusztikus formáció.

Az elképzelés női - férfi vokál kombinációja volt akusztikus zenei köntösbe bújtatva. Néhány hónapnyi keresés után sikerült rábukkanni Helgára, így végre elkezdődhettek a közös gyakorlások.

 

Játszottatok már valahol ezelőtt is?

Igen. Minden tagnak van valamilyen zenei tapasztalata. Helga például tanult énekes, és különböző rendezvényeken már kipróbálta magát. Tibi basszusgitárosként tevékenykedett több zenekarban is, szintúgy, mint Jason, aki gitáros-énekes volt különböző műfajokat képviselő zenekarokban.

 

Pontosan kikből áll a 3coustic és milyen hangszeren játszotok?

A zenekar 3 tagból áll, innen a 3-as szám a zenekar nevében. A tagok: 

Kiss Helga - vokál és zongora

Karol Jason Hodossy - vokál és akusztikus gitár

Tibor Tie Malík - cajón

 

Főleg feldolgozásokat készítetek, melyeket újrahangszereltek, igaz?

Így van! Belefáradtunk a sok-sok éven át tartó arra irányuló próbálkozásokba, hogy népszerűsíteni próbáljuk az általunk írt zenét.

Rájöttünk, hogy a legtöbb esetben a közönség ismert dalokat szeret hallani, ezért úgy döntöttünk, megpróbálunk megfelelni ennek az elvárásnak.

Viszont egy az egyben koppintani már túl nagy kompromisszumnak tűnt, szóval a saját erősségeinket próbáljuk belevinni a dalokba. Próbálunk olyan repertoárt összeválogatni, amiket minden korosztály ismerhet.

 

Ha választanotok kellene, akkor pontosan melyikőtök lenne az Agy, a Szív és a Lélek?

Az agy - Jason,

ő szervezi a próbákat, ő dolgozza alap szinten ki a dalokat, amiket a próbákon fejlesztünk tovább, ő foglalkozik a próbák/fellépések technikai részével is.

A lélek - Tie,

ő az összekötő az agy és a szív között, neki köszönhetően maradnak a dolgok valahol középúton a kettő között.

A szív - Helga,

nem csak a gyengébbik nemet képviseli, de a tanult zenei tudást is, amit fontosnak tartunk egy zenekarban. Ráadásul hangjával egy-kettőre megpuhítja még a legkeményebb férfiakat is :)

Mire vagytok eddig a legbüszkébbek?

A szerénységünkre! De tényleg :) A zenét azért csináljuk, mert szeretjük, és nem kell nagy tömeg a színpad előtt, hogy jól érezzük magunkat. Ezért is részesítjük előnyben a klubokat, ahol családiasabb, barátságosabb és közvetlenebb a hangulat.

Büszkék vagyunk arra is, hogy (eddig) sikerült sokszínű repertoárt összeválogatnunk nem mindig egyszerű dalokból.

 

Mik a jövőbeni céljaitok?

Szeretnénk a határon túl is kipróbálni, megmutatni magunkat. Mondjuk úgy, hogy megcéloznánk Magyarországot :)

Hol láthatunk Titeket legközelebb? Készültök esetleg valamilyen meglepetéssel?

A mostani helyzetből kifolyólag nem tervezünk fellépéseket, de reméljük gyorsan véget ér ez az időszak, hogy a kényszerpihenő után új dalokat gyakorolhassunk, amikkel mielőbb a közönség elé állhatunk.

 

Mit üzennétek azoknak a fiatal zenészeknek, zenekaroknak, akik most szeretnének elindulni?

Rögös az út, nagy a kínálat, nem könnyű megfelelni, de nem is kell. Ha a zene szeretete bennetek él, megéri csinálni, saját magatokért, másokért.

Ha őszinték vagytok, szerethetővé váltok a közönség számára. Soha ne a pénz vagy a hírnév legyen az elsődleges motiváció. A zene ajándék, hát tekintsetek úgy rá.

A 3coustic legfrissebb koncertfelvételiért kövessétek facebook oldalukat ! 

 

---

 

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága idén nem támogatta, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működésünkhöz, amelyet a következő számlaszámon tehetik meg:

SK66 0900 0000 0051 6455 9727


A kultminor.sk oldalán megtalálhatjátok a támogatást élvező termékeket.


KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOKAT!

Címkék