• otr

KPBand: On the road zenekar

2
perc olvasás

KPBand: On the road zenekar

2020/08/06 - 20:00
Rovat:

Hazai tehetségkutató versenyek biztos dobogósa, a Tankcsapda előzenekara és még sok más volt már az On The Road zenekar az utóbbi évek során. Végre nálunk is bemutatkoznak. Kik is ők, mire készülnek és még sok más kérdésre is választ kaptunk. Köszönjük az interjút!

Mikor és hogyan alapult az On the road zenekar?

Zenekarunk 2014 tavaszán alakult meg. Régi barátok és újonnan szerzett ismerősök alkotják ezt a bandát  Pár tagcserén már túlestünk, a mostani felállás viszont 4 éve jókedélyű baráti társasággá kovácsolódott.

 

Milyen zenei stílust képviseltek?

A Rock and roll-tól a punkon és a blueson keresztül a metálig mindenféle stílusú dalok megfordulnak, mind magyar, mind angol nyelvűek.

 

Kik a tagjaitok?

Szólógitár: Lancz Richárd és Szarka Zoltán 

Dobok: Szűcs Zsolt

Basszusgitáros: Bosák Gábor

Ének: Farkas Bianka és Farkas Bernadett (lánytesók)

Inkább feldolgozásokat, vagy saját számokat játszotok?

Másfél éve elkezdtünk saját dalokkal foglalkozni, szeretnénk majd kiadni, hogy minél többen megismerhessenek minket és a saját dalainkat.

 

Jó sokan vagytok a zenekarban. Nem okoz nehézséget a családi élet és a próbák összehangolása?

A próbák összehangolása nem könnyű, hiszen a banda mellett fontos a munkánk, többnyire heti egyszer tudunk próbálni, emellett igyekszünk az albummal is haladni.

 

Hogy születik egy dal?

A dalok írásában, szinte mindenki kiveszi a részét. Általában írunk egy szöveget, a srácok mutatnak egy jó kis alap riffet és valahogy egybépítjük a mindkettőt. Néha pedig a dallama próbáljuk ráépíteni a szöveget. Igyekszünk kihozni magunkból a maximumot.

Az On the road egyfajta életszemlélet is a részetekről?

A nevünk jelentése magyarul : "Úton", igyekszünk úton lenni és azon munkálkodni, hogy ötleteinkből egy jó album születhessen.  

 

Meséljetek egy kicsit a legemlékezetesebb fellépésetekről?

A Tankcsapda előtt már párszor játszottunk. Mindig nagy élmény volt! Igazából, ha azt látjuk a közönségen, hogy buliznak a koncertjeinken, akkor az már nekünk mindig egy nagy élmény.

 

Mire vagytok a legbüszkébbek eddigi közös utatok során?

Részt vettünk a Pered csillagai tehetségkutatóján, ahol elértük az 1. helyezést. Majd bemutatkoztunk a Free Noise fesztiválon és a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei tehetségkutatóján. Reméljük, hogy lesz még rá esély máskor is.

Hogy vészeltétek át a koronavírus miatti koncertstopot?

A koronavírus első hulláma alatt alig próbáltunk, mindenki igyekezett a saját ideje szerint otthon gyakorolni és sajnos a vírus alatt jó pár fellépésünk el is maradt, de majd idővel pótolva lesznek, majd több fellépést is vállalunk, de egyenlőre sokat kell dolgozni az albumon. 

 

Mik a jövőbeli terveitek?

Célunk az album kiadása, szeretnénk több helyen bemutatkozni, ismertebb zenekarok előzenekara lenni. A saját dalainkat megismertetni. Koncerteket adni Magyarországon is, mint például Budapesten. Bízunk benne, hogy az ősz folyamán, majd összejön. 

 

----

 

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága idén nem támogatta, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működésünkhöz. Támogatásaikat a következő számlaszámra küldhetik:
SK66 0900 0000 0051 6455 9727

KÖSZÖNJÜK!

Címkék