• Szabi, könyv

KulturMorzsa. Bíró Szabolcs, Anjouk - IV. rész: Szent György testvérei

1
perc olvasás

KulturMorzsa. Bíró Szabolcs, Anjouk - IV. rész: Szent György testvérei

2020/03/02 - 09:50
Rovat:

Ezen a héten Bíró Szabolcs, Anjouk - IV. rész: Szent György testvérei című könyvéből olvasunk fel Nektek. Így, közvetlenül a választások után, mi mással is foglalkozhatnánk mi is, mint a történelemmel, történelmi témákkal.

Szabolcsot már mind megismerhettük, ha nem is könyvein, egyéb tevékenységein kereszül biztosan. Az írás mellett ugyanis amatőr zenészként hosszú ideig tevékenykedett (Csak van zenekar), és az ő kezdeményezésére alakult meg a Csallóközi Anjou Károly Bandérium névre keresztelt hagyományőrző és múltidéző közösség.

Számos cikke jelent meg az Új Szó, a netBarátnő, az Ekultura.hu, a Vasárnap, a Napvilág.Net, a PRESStige, a Penna Magazin és más internetes, illetve nyomtatott lapban. Mindemellett a Pátria Rádiónál, a Csallóköz regionális hetilapban is dolgozott. 

További infót Szabiról saját írói weboldalán találtók.

Az alábbi podcastünkben az Anjouk - IV. rész: Szent György testvérei című könyvéből olvasunk fel. Két főnemes beszélgetése elevenedik meg a szemünk előtt, akik baráti beszélgetésünkben a nép jólétért aggódnak.

Hallgassátók szeretettel! 

 

Felolvas: Kürthy Judit
Zene és utómunka: Bernáth Mikke (GM Tech Studio)
Fotók: gyoriszalon.hu (Vas Balázs, Hatvaniné Ragány Klára) és Fekete Nándor

---

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága nem tartotta támogatásra érdemesnek, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működéshez, amelyet a következő számlaszámon tehetik meg:

SK66 0900 0000 0051 6455 9727


A kultminor.sk oldalán megtalálhatjátok a támogatást élvező "kulturális" termékeket.


KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOKAT

Címkék