• Peti

KulturMorzsa: Peti, a holland törpenyúl (1. rész)

1
perc olvasás

KulturMorzsa: Peti, a holland törpenyúl (1. rész)

2020/06/05 - 09:24
Rovat:

Lássuk hát a medvét, a gyerkőcök nagy kedvencét, vagyis nem is a medvét, hanem a nyulat és ne is nézzük, hanem inkább hallgassuk! KulturMorzsánk következő részében Varga (Antalics) Timi és Kovács Këri Andrea közösen írt szerzeményét, a Peti, a holland törpenyulat olvassuk fel Nektek. 

Kovács Keri Andrea már bemutatkozott nálunk egy korábbi beszélgetésben, de akkor Petiről, a törpenyusziról épp nem esett szó.

Azóta is kíváncsian figyeljük a lányokat, hogy milyen új ötlettel rukkolnak elő, mikor jelenik meg a következő kötetük, és milyen új szereplőkkel bővül Kedveslak csupaszív állatserege. 

De addig is, hallgassátok szeretettel a már oly sokat emlegetett törpenyúl, Peti történetét, aki első részünkben új barátaival, Mátéval, a nyuszival és Benivel, a bagollyal ismerkedik meg. 

Nem csak a közérdemű örülhet Këri és Timi könyvének, hanem Vekker műhelyből Benes Tarr Csilla is, aki aktívan használja Peti történetét mindennapi foglalkozásai során, ahol számos alkalommal szemléltette már a barátság és az összetartozás fontosságát kisebb, nagyobb ovis és kisiskolás csoportokban is.

 

Hajrá lányok, éljen a felvidéki irodalom, ..a barátság és persze az összetartozás!  

 

 

Szerzőpárosunk Timi és Këri :)

 

fotók: vekkermuhely.com, Tollas Rádió, facebook

 

----

 

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága idén nem támogatta, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működésünkhöz. Támogatásaikat a következő számlaszámra küldhetik:
SK66 0900 0000 0051 6455 9727

KÖSZÖNJÜK!

Címkék