Almási meg a Malý

2
perc olvasás

Almási meg a Malý

2021/01/15 - 16:25
Rovat:

Bombahírként közölte a helyi „média” - , főleg azok a szurkolók, akik a közösségi portálokon minden mozzanatát figyelemmel kísérik kedvenc csapatunknak a DAC – nak, - hogy a hazai nevelésű Matúš Malý a FK Szenyice csapatához kölcsönjátékra igazolt. Sajnálatos módon, a DAC honlapján nem olvashattunk bővebb tájékoztatást a dunaszerdahelyi illetőségű játékosunk sorsáról, bezzeg a DAC „szurkolók” elég mélyen kitárgyalták a fiatal futballista tudását és hovatartozását.

A klub körül már hallani lehetett a pletykát, miszerint Storck mester nem számít Matúš Malýra, és kereshet magának más csapatot. Az én véleményem szerint ez elég meredek egy olyan játékossal szemben, akit kimondottan saját nevelésnek tekinthetünk. Nem szeretnék én itt összehasonlítani játéktudást, játékos igazolást és ki mit és miért, de azért álljunk meg egy szóra.

Annak idején csatárposztra kerestünk megfelelő játékost, és két év alatt próbáltunk Sabalát, Mervót, Malecot, Ashirut, Divkovicot, Ayongot, Taiwot, Bilenykijt, Tretyakovot, akik sokkal, még egyszer leírom SOKKAL több lehetőséget kaptak, mint a magyarul beszélő hazai Almási Laci.

Aztán csodálkozunk, hogy a gyerek eljön a MOL Arénába, és megtapsolja a korábban őt fikázó DAC „szurkolót”?!!

Számomra a DAC szurkoló nagy tiszteletnek örvend, de hogy őszinte legyek, én mást is kimutattam volna az ő helyében azoknak a szurkolóknak, akik a 17 esztendős Almásit a p- be küldték anno. A nagymagyar lokálpatriótáknak!

Most pedig itt van a Malý gyerek. Tudjuk, hogy a DAC sosem rendelkezett nagyon erős kispaddal, s mikor Malýra szükségünk volt, mindenki a fogát szívta, de aztán bedobták a mélyvízbe, és láss csodát, megállta a helyét, s nem ő volt a csapat gyengéje. Most pedig „keress magadnak csapatot” címmel elküldjük Szenyicére, és majd ha netán egy meccsen odalép a féltve dédelgetett Kalmár Zsoltinknak, aki mellesleg már háromszor akart eligazolni, akkor majd őt fogjuk anyázni.

Miért vagyunk „mi” mindig kritikusabbak egy hazai játékossal szemben, mint valamelyik külföldről ideszakadt mélyprofival??

Valahol ez sántít nekem kedves olvasó!

Es miért nem tud (mer) Dunaszerdahelyen egy edző sem felvállalni hazai születésű játékost – nem kell  5-6-t, mint a Zsolnán, csak egyet - , akit az A csapat közelében tart, hogy később beépítse azt??? Hozunk Müllert meg Sommert, vagy Nebylát vagy Friedet és nem tartjuk meg a hazait, akit meccsről meccsre építhetnénk be csapatunkba hosszútávra. Nekem van egy meglátásom. Mégpedig, hogy a múltban is úgy tettünk mellékvágányra hazaiakat (!!!), hogy azok aztán jobban érezték magukat egy más csapatban, mint  DAC-ban.  Miért?, - kérdezhetné bárki is?!

Szinte hallom a szkeptikus véleményeket, hogy nekünk komolyabb játékosokra van szükségünk, mint Almásikra és Malýkra, de kérdem én, milyen elképzelésekkel vigyék igy a csallóközi szülők gyermekeiket az akadémiánkra, kiknek szívügyük a csapatunk, és egy vagyont költenek az utánpótlás ranglétráját megjáró lurkókra? Lennének még kérdéseim, de csak egyet emelnék ki:

Miért nincs bónusza a hazai gyereknek, egy zulu faluból ideutazóval szemben?

U.I.  ...Bajnokaspiránsként emlegettek bennünket, és az Almási&Malý szintű játékosokat éretlennek tartjátok! Megemlítenék ellenben egy apró jelenséget,- a plusz 5-ből lett mínusz 5, ami a tabellán látható pontszámot illeti, és szerény véleményem szerint se Ramost, de még csak Benzemát sem fogjuk elhozni a Realból,  s Malý még csak 19 éves, Müller pedig hétfőn már 27.

képek forrása: facebook

 

Címkék