Bocsi Miki!

2
perc olvasás

Bocsi Miki!

2020/08/16 - 19:25
Rovat:

Menetel a DAC, ha ezt menetelésnek lehet nevezni, mert valójában játszottunk egy Szereddel, Garammentével és egy Nyitrával, akik ugye nem tartoznak a bajnokaspiráns csapatok közé.

…de valójában idén melyik csapatok tartoznak majd a bajnoki címért játszók közé?

Elfogultság nélkül állíthatom, hogy a DAC köztük lesz. Na meg a Slovan, Zsolna?!

Azt gondolom idén sem nehéz azokat a csapatokat felsorolni, amelyeknek némi esélyük van a bajnoki cím elhódítására.

A többi, úgynevezett kiscsapat pedig próbálkozik megnehezíteni a „nagyok” dolgát. Így történt ez az elmúlt szerdán is, amikor a DAC Garamszentkeresztbe látogatott. Bevallom őszintén nem vártam könnyű mérkőzést, de ettől könnyebbet, mint amit játszottunk. Picit megmosolyogtam, mikor sokan azt mondták, hogy majd Radványi Miki jól felkészíti jelenlegi csapatát ellenünk. Kivel, mivel és hogyan? Ugye emlékezünk, hogy Žiar-i kapus egymás után négyszer rúgta taccsra a labdát. A mérkőzés alatt sajnáltam Mikit, ahogy tehetetlenül állt a pálya mellett, és többszörösen szembesült azzal, hogy több játékosa nem üti meg a kellő színvonalat. Mit tehet egy edző, amikor tudja, hogy sokkal jobb csapat ellen kell felvennie a harcot?

Aki azt feltételezi, hogy Radványi Miki arra buzdította játékosait, hogy durván – egyes DAC szurkolók szerint – rúgja szét a DAC játékosait, az véleményem szerint nagyot téved.

Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy Miki nem tüzelte játékosait, hiszen a nemtudást akarattal és némi keménységgel valamilyen szintig lehet pótolni, viszont ki merem jelenteni, hogy Radványi Miki durvaságra nem buzdította játékosait. Megjegyezném, hogy játékosaink is partnerek voltak a bűn gyenge Garammenti mérkőzéshez, de a végén azért behúzták a győzelmet. A szép volt fiúk nekem kicsit erős volt a meccs végén...

Visszatérve az eredeti témához kimondottan sajnálom azokat, akik nem tudják átérezni, hogy egy ÖRÖK dacistának más csapattal kell játszani egy olyan DAC-ban játszó játékosok ellen, akiknek fikarcnyi kötődése sincs a DAC címerhez. Kimondottan sajnálom azokat, akik párhuzamot húznak Radványi Miki és a szerdán néhány durvaságot felvonultató Pohronie között. Radványi Mikinek a mai napig is nagyobb tekintélyének kellene, hogy legyen, mint bármelyik, jelenesetben csapatunkban játszó játékosnak.

Elnézést Miki, hogy néhány dilettáns véleményformáló nem tudja megkülönböztetni a Gizikét a gőzekétől.

Hála a teremtőnek, azóta játszottunk egy briliáns meccset a Nyitra ellen, és azok is elcsendesedtek, akik Radványi Mikinek is meg akarták mondani a frankót.

Hajrá DAC!

képek: kulturpass