Bravúros újévi döntetlen

1
perc olvasás

Bravúros újévi döntetlen

2020/01/04 - 22:23
Rovat:

Szombat délután 16.00 órai kezdettel megrendezték városunk idei első női kézilabda összecsapását, a MOL Liga 15. fordulójának első mérkőzését. A városi sportcsarnokban szépszámú nézősereg várta a két csapatot, a HC DAC Dunaszerdahely és a Slavia Praha együttesét. 

Csehországi ellenfelünk a továbbjutó 6. helyen, a dunaszerdahelyi lányok sajnos kieső pozícióból várták az új esztendőt. A csapatok legutóbbi szeptemberi összecsapása számunkra vereséggel zárult, 40:28 arányban. Valószínűleg a hazai gárda ezért is okozott a nézőknek kellemes csalódást, amikoris nagyszerűen felvéve a játék tempóját, végig cseh ellenfele nyomában tudott maradni, sőt volt, hogy vezetett. A csapat kisebb hullámvölgyekkel végül egy bravúrnak számító döntetlent harcolt ki. Kiemelkedő játékával színesítette a mérkőzést Bízik Boglárka a maga 11 találatával, majd őt követte Straka Mária és Rajnohová Monika 7-7, Brunczvik Fanni 3, Pénzes Mónika és Mészáros Réka 2-2 valamint Demeter Virág Orsolya 1 góllal. Kapusunk, Lenka Bundová bravúros védése az utolsó percben sorsdöntő volt számunkra. A játszma 33:33-as végeredménnyel zárult, így a nèzők öröme a sípszó után jogos volt.

A lányok következő hazai mérkőzésüket január 25-én, 16.00 órai kezdettel játszák Zlín csapata ellen. Addigis hajrá lányok, hajrá DAC!

Foto: Kulturpass