DAC gyakorlat

3
perc olvasás

DAC gyakorlat

2020/07/19 - 11:18
Rovat:

Messze az év vége, és még csak július van, de már annyit követelőztünk kedvenc klubunkkal szemben, mint szurkolóik egy csapattal szemben sem a Fortuna ligában.

…de vajon annyira rossz volt ez a 2019/2020 –as bajnokság, hogy hiányérzetünk támadhat? Januárban távozott a népkedvenc Peter Hyballa, és elég kevesen értették meg Világi stratégiáját, hogy ha nyáron távozni készülsz kedves Peter, akkor mehetsz azonnal. A helyette szerződtetett Helder nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és még idejekorán bontottuk a frissen köttetett szerződését. Jó döntés!

A világjárvány okozta szünet után egy olyan edző került a DAC-hoz, aki meglehetősen közelről ismeri a vehemens magyar közeget.

A DAC tulajdonosa és klubvezetése leigazolta Bernd Storckot, aki a régi szép időket kereső magyar futballnak adott egy Marseille-t, és valljuk be őszintén, még mindig feláll a szőr a kezünkön, ha azokat a képsorokat látjuk.

Storck úr úgy vághatott neki munkájának, hogy fél lábbal már kint voltunk Európában, érdekeltek voltunk a Szlovák kupában, és egy csonka bajnokságot kellett befejezni. Ez idő alatt megvertük a Nagyszombatot hazai pályán, kiestünk a kupaküzdelmekből (elég simán), kikaptunk a Slovantól a MOL Arénában, és megvertük a nálunk mindig jó meccset játszó Zsolnát. Meglehetősen jó játékkal, ami a Slovant és a Zsolnát illeti, és láss csodát ezeken a mérkőzéseken debütált két U19-es játékos is. Storck kapásból (lehet volt benne némi kényszer is) meghúzta azt, amivel Peter Hyballa 2,5 évig csak barátkozott. Jó döntés!!

Szerintem már közhelyet írnék le, ha újra papírra vetném Világi Oszkár és a klub filozófiáját, de úgy látszik valami beindult. Beismerték, hogy tapasztalt, kész játékosok nélkül mindig csak másod vagy harmad hegedűsként fogunk szerepelni a bajnokságban, és bátran nyúlunk a fiataljainkhoz, akikben él a bizonyítási vágy. Jó döntés!

Ehhez kérem, személyiség szükségeltetik, hogy ezeket a dolgokat elhitesse, s elfogadtassa a klubvezetéssel és szurkolóval egyaránt. Ezt a személyiséget jelenleg Bernd Storcknak hívják.

Belegondoltatok már a kedves olvasók, milyen helyet foglal el a futballtérképen az FC DAC labdarúgócsapata és tulajdonosa Világi Oszkár, ezzel a pár év alatt létrehozott mini futballcsodával, ami egy akadémiából, stadionból és klubfilozófiából áll?

Természetesen vannak még hiányosságai, de véleményem szerint minden évben szerzünk némi tapasztalatot. Arról nem beszélve, hogy olyan nevek fordulnak meg a DAC-ban, akiket bármelyik csapat, beleértve a Slovant is, szívesen látna soraiban.

Az meg nem is lehet vita tárgya, hogy kispadunkon olyan remek edzők irányítottak, mint Marco Rossi, László Csaba, Peter Hyballa és most Bernd Storck.

Nem szeretnék belemenni abba, hogy a jelenlegi szlovák bajnok edzője mit tudna, vagy mit tudott volna kihozni a DAC-ból, de megkockáztatom, hogy fentebb említettektől némileg elmaradna.

Szóval mennyire is kellene követelőznünk kedvenc csapatunkkal szemben, kedves szurkoló?

Többször kétségbe vontuk már klubvezetőségünk döntéseit, megkérdőjeleztünk személyek alkalmasságát.

Szurkolói berkekben jelenleg a slágerkérdés az U19-ből távozó Bari Krisztián és Sebastian Gembický. Jó döntés? Sajnos nem kaptunk egy rövidke nyilatkozatot sem klubunk részéről a miértekre. Bevallom őszintén, Gembický elengedését nem tartom rossz döntésnek, viszont Bariban láttam potenciált, ezenkívül magyarajkú a srác.

…és hol vannak a már kipróbált U19-sek, Veselovský, Nagy Laci, Ricardo, Javro, Boateng?

Lehetett olyan hangokat hallani, hogy ezek közül pár srácnak idő előtt fejébe szállt a dicsőség, és le kellett szállítani őket a magaslóról. A profi szemlélet megtanítása is az edzők dolga, de ha valaki többet gondol képességeiről, mint a valóság, akkor azt el kell adni.

A jövő héten kezdi meg felkészülését a csapat, és a klubkommunikáció a régi szép László Csabás időket idézi. Abban nem kételkedhetünk, hogy a múltban meglepetésszerűen kaptunk jó játékosokat, gondolok itt például Connor Ronanre, de a szurkoló elvárná, hogy néhány dolgot megosztjanak vele.

Sorozatban harmadszor játszunk Európa-ligát és sorozatban harmadszor félti csapatunkat az európai foci színterétől a szurkoló.

Vajon jogosan?

 

képek: kulturpass, facebook

Címkék