DAC – Slovan

2
perc olvasás

DAC – Slovan

2020/10/27 - 18:30
Rovat:

Lejátszották a mindenki által oly nagyon várt mérkőzést, pedig a pozsonyiak kézzel-lábbal hadakoztak, hogy halasszák el a derbit. Betört a vírus a soraikba, örülnek, hogyha fel tudják állítani a csapatot, és ehhez hasonló taktikákhoz folyamodtak, csakhogy ne kelljen játszani. Miért? Számomra kézenfekvő a kérdésre a válasz…

Féltek…

A Linzzel és Zsolnával szembeni kisiklás ellenére tagadhatatlan, hogy jó formában vagyunk, és a „kíméletlen” játékstílusunkkal csak kevés csapat képes felvenni a harcot.  Természetesen, a szkeptikusok hangját is lehet ilyenkor hallani, hogy ha jön egy kicsivel erősebb csapat, már nem olyan zajmentes a gépezet.(lásd Zsolna) Lehet,- viszont szerintem mostanra sikerült ötvözni a látványos játékot az eredményességgel. Itt szeretném figyelmetekbe ajánlani néhány játékosunk életkorát, akik mára már szinte kihagyhatatlanok a kezdőcsapatból. A ligában elért sorozat pedig magáért beszél! Véleményem szerint nem produkálunk eget rengető taktikát, és a bomba-gólokban benne volt Fortuna istennő keze is, de a mondás szerint jó csapatnak szerencséje is van.

Én személy szerint nagyon vártam a mérkőzést, és végül az is kiderült, hogy az ellenfél a lehető legerősebb kezdővel érkezik. Adódhat bármelyik csapat ellen negatív eredmény, de a mérvadó úgy gondolom, mindig is a Slovan lesz. Az a Slovan, aki bármilyen ellenszenves is számunkra, de mi lenne a szlovák első ligával nélkülük, és mi lenne az FC DAC-val a Slovan nélkül.

Vajon lenne-e olyan édes ízű egy bajnoki cím számunkra, ha nem a Slovannal kellene megküzdenünk érte?

Mindenki azzal foglalkozik, hogy a generális menedzser, ifj. Kmotrík Iván a kispadon ült(állt), puccos öltönyében, hófehér sportcipőjében, néha befeszítve delta izomcsoportját, feltekintgetve a díszpáholyok felé. Tisztában voltam azzal, hogy Kmotrík úrnak semmiféle edzői képesítése nincs, legalábbis a SFZ nyilvántartásában nem szerepel, de érdekes módon, ezzel senki sem foglalkozott a meccs előtt. Én is futólag említettem meg Poór Tibinek a félidőben.

Az, hogy a szlovák média akkora érdeklődést mutatott Kmotrík úr „mutatványa” iránt valahol természetes, hiszen a szakmaiság úgysem az erősségük. Azt meg merem kockáztatni, ha hasonló eset fordul elő – amit teljesen kizártnak tartok – akkor mi ódákat zengünk saját csapatunkról, és Világi tulajdonos urat hősként kiáltjuk ki.

Azt pedig, hogy ki mit csinálhat a kispadon, a Szlovák Labdarúgó Szövetség által kiadott szabálykönyv feketén fehéren leírja. Tudniillik a jegyzőkönyvbe bekerült Kmotrík név csapatvezetőnek volt beírva, aki a mérkőzés folyamán nem alakíthatott volna olyan emlékezeteset, ha a játékvezető és az ellenőr ezt kellően szankcionálja, és a szabálynak megfelelően jár el.

A játékvezetőnek figyelmeztetni kellett volna őt, hogy neki csapatvezetőként ülve kell maradni a mérkőzés alatt, s ha ő nem tolerálja a figyelmeztetéseket, fel lehet küldeni a lelátóra.

Számomra az a meglepő, hogy mindenki azzal foglalkozik, hogy a Slovan tulajdonosa mit, kivel és hogyan csinált. Akkor már azzal is foglalkozhatnánk, hogy a pro licenccel rendelkező Laco Borbéli mekkorákat alakít a szlovák közmédiában, mint reklámhordozó. Ennek a Slovannak be kellett volna varrni egy hármast, és hazaküldeni őket, s akkor talán többet lehetett volna foglalkozni a focival is.

 

Címkék