DAC - Zsolna

1
perc olvasás

DAC - Zsolna

2021/02/20 - 18:48
Rovat:

Pontosan 40 évvel ezelőtt, 1981 március 14-én 14:30 órakor fogadta - az akkor még Szlovák Nemzeti Ligában játszó DAC – a ZVL Zsolna együttesét.

Egy jól sikerült téli felkészülés után, nagy önbizalommal várta a Hrivnák edző által irányított DéÁáCé a hárommal alattuk tanyázó Zsolnát. Az őszi bajnoki táblázatot a Pozsonyligetfalu vezette 25 ponttal, mi a 4. helyről vártuk a tavaszi küzdelmeket. Az ellenfelet olyan nevek erősítették, mint Kinier, Gerhát vagy a későbbiekben több gólkirályi címet szerzett Stano Griga. A vezetőedző pedig az a Pecze Karcsi volt, akit egy igazi DAC szurkolónak nem kell bemutatni.

A DAC keretét a befotózott képeken olvashatja a kedves olvasó, és ami számomra érdekes, hogy 15 magyarajkú játékos volt az akkori A csapatban. A Vladimír Hrivnák által 3. éve irányított csapat nagy sikereket könyvelhetett el, hiszen a SZNL I-be kerülés után nem titkolt terveket szövögettek Csallóköz szívében. Weisz Misi bá az egyesület elnöke már az új stadion körüli tervekről és a szakosztály magasabb szintű munkájáról beszélt. Hrivnák edző pedig a játékosok hozzáállását, összetartását (ami a mai napig sem csorbult !!!) dicsérte. Szurkolók szép számmal látogatták már akkor is a mérkőzéseket(3200-an látogattak ki akkor a Zsolna elleni meccsre megj.)

Negyven év távlatából lehetne néhány párhuzamot vonni az akkori és a holnap sorra kerülő mérkőzés közt, és szinte biztos vagyok benne, hogy a MOL Arénában is kilátogatna sok olyan DAC drukker, aki 40 éve is a lelátón szurkolt Majoroséknak.

Címkék