Európa liga, vagy amit akartok?

2
perc olvasás

Európa liga, vagy amit akartok?

2020/06/27 - 15:02
Rovat:

Nagyszombati győzelme után tuti biztossá vált, hogy ÚJRA Európa ligát játszik az FC DAC csapata, amiért annyira áhítoztunk a görög Atromitosz elleni kiesés után, valamikor egy évvel ezelőtt.

Vajon ki gondolta volna akkor, hogy egy ilyen csonka bajnokságnak nézünk elébe, de véleményem szerint nem volt veszélyben - a még Peter Hyballa vezérletével kiharcolt – európai szereplésünk. Talán még akkor sem, ha futballklubunk történetének egyik legszerényebb képességű edzőjét, Helder Cristovaot is kipróbáltuk. Megesik ez komolyabb egyesületeknél is, és még időben kapcsoltak az illetékesek.

Írjatok történelmet!

Olvashattuk a hangzatos molinót, amit egy „apró”, újabb(!!) kommunikációs hiba előzött meg klubunk részéről, amivel elhitette a szurkolóval, hogy elsődleges cél a Slovnaft Cup megnyerése számunkra 2020-ban. Szóval boldog boldogtalan arról áradozott, hogy ez mennyire fontos a DAC történelmében. Mellesleg Hyballa írt történelmet, miért kellene minden évben egy?!

A fejleményeket pedig ismeri a kedves olvasó.

A nem éppen magas színvonalat képviselő Rózsahegy ellen úgy estünk ki, hogy maccsunk sem volt.

Rengeteg kihagyott helyzet, fáradt csapat, 4 gól és egy komoly sérülés – nem mellesleg egy szívtelen hitehagyott játék a visszavágón - amit elkönyvelhetünk kupakiesésünk mellett. Számomra örök rejtély marad, hogy mikor van egy olyan képességű csapatunk, akik olyan teljesítményekre képesek, mint Rózsahegyen, miért az elsődleges cél a Szlovák labdarúgókupa megnyerése.

A szurkoló meg megkajálja, hiszen néhányan azt a tényt szeretnék velünk elhitetni, hogy mennyire sikeréhes a MOL Arénába látogató drukker. Tovább megyek! Nem egy DAC-ból élő médiafelület, újságíró szajkózza azt, hogy nekünk mindig kell valamit nyerni, és csak puszta ígéreteket kapunk szeretett klubunktól. Természetesen ezzel nem azt szeretném sugallni, hogy nem férne ránk már egy bajnoki cím, de szerintem mindennek eljön az ideje, s ami késik, nem múlik.

Szerény véleményem az,

hogy először egy ütőképes csapatot kellene építeni. Egy olyan csapatot, amelyik teljesítménye nem a szinusz görbéhez hasonlít, hanem folyamatosan képes magas színvonalon futballozni, és kiszolgálni a nagyérdeműt.

Aztán lehet gondolkodni bajnokságban és kupagyőzelemben. Most szándékosan nem írom le, hogy véleményem szerint, milyen koncepció alapján kellene ezt véghezvinni. Igen, néha ellentmondásokba bonyolódik klubfilozófiánk, de azt állítani, hogy nem kap sikereket a DAC szurkoló, az enyhén szólva is megmosolyogtató.

30 év!

30 évet várt a Liverpool, hogy újra megnyerje a Premier Ligát, és mit ad a teremtő, éppen egy koronavírus korlátozza a felhőtlen ünneplésben. Valljuk be őszintén a DAC szurkoló az elmúlt 6 éveben jó néhány élményt kapott csapatunktól, ha csak Tbiliszire vagy Krakkóra gondolunk...

...és most, hogy nem mi játszuk Slovan ellen a kupadöntőt, meghalni látszik a klubszellem?!

YBS DAC fanklub

A szurkolói csoport fogadalma, hogy csak akkor mennek be a stadionba, amikor már teljesen fel lesznek oldva a korlátozások. Jelen esetben szerdán a Slovan ellen 6350 szurkoló vehet részt a meccsen. Ha azt vesszük alapul, hogy a „pudingosok” meg a többi – nem „B” közép-es szurkoló - mennyi jegyet fog elvinni, még ha úgy döntenének is, hogy mennek, sem lennének teljes létszámban. Nem tudom, mi történik még szerdáig, de a MOL Aréna legfontosabb „kelléke” a B közép, pótolhatatlan!

Gondoljátok meg gyerekek, mert a csapatnak nagyon nagy szüksége van rátok!

 

képek forrása : kulturpass

Címkék