Foci

1
perc olvasás

Foci

2019/12/23 - 20:55
Rovat:

Karácsonyi ünnepek előtt két mérkőzést, amelyek talán számunkra DAC szurkolóknak is tanulságosak lehetnének, játszottak az elitligákban.  A hosszabb ideje hullámvölgyben lévő AC Milan-t az Atalanta és a nemrég edzőt váltó Tottenham Hotspur a Chelseat fogadta.

Az Atalanta Bergamasca Calcio akkor a verést mért a szebb napokat is megélt Milannra, hogy annak csattanóját talán maga Silvio Berlusconi, az egykori mecénás is hallotta. Úgy tűnik a piros fekete ultrák türelme fogyóban és néhányan a 2013-as eseményeket emlegetik, amikor túszul ejtették a játékosokat és nem akarták hazaengedni őket, egy hazai döntetlen után a Genoa ellen. Atalanta – Milan 5:0 és akarva akaratlanul egy Nagymihályi vereség jutott eszembe. Nem kétséges a Fortuna ligától erősebb bajnokságokban is be lehet nyelni egy ötöst.

Mourinho Suprsa hazai pályán a 75. percben jegyezte az első kapura lövést és sok Tottenham szurkoló szerint ilyen hitehagyottan már régen látta csapatát játszani. Special One, ahogyan Jose Mourinhot becézik, az egész mérkőzés alatt nem tudott meglepőt húzni a Frank Lampard Chelseaja ellen és Willian Borges da Silva duplájával 0:2-re behúzta a meccset. A mérkőzés pikantériája Antonio Rüdiger elleni rasszista megnyilvánulás volt, amit az angol profi labdarúgók szervezete (PFA) fog kivizsgálni. Azonnal eszembe is jutott, hogy a "Bi, a bi a bi Maďara do hlavy!" és a „utálunk szar Szlovákia!” megnyilvánulásokat kiknek kellene kivizsgálni?