Joao, Joao…

1
perc olvasás

Joao, Joao…

2022/02/15 - 21:52
Rovat:

Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel ma, azaz kedden, lezajlott a FC DAC labdarúgócsapat szezon „előtti” sajtótájékoztatója. Ezt megelőzően, vasárnap pedig lejátszottuk az első bajnoki mérkőzésünket egyik ősi riválisunk ellen, amely nem kis nézetkülönbséget okozott a mérkőzés helyszínén Nagyszombatban, s a mérkőzés után megjelent szlovák sajtóban egyaránt. Hogy kinek van igaza, azt mindenki döntse el a saját maga…

A traktoristák elleni meccshez dióhéjban csupán annyit, hogy volt egy nagyon jó első félidőnk, és egy kevésbé jó második. A felállításból következtetve ennél sokkal többre nem is lehetett számítani, viszont véleményem szerint a DAC kispadján a múlthoz képest sokkal karizmatikusabb edző ül. Nem szeretném a gólok legalitását vitatni, de a VAR döntésein kívül is volt néhány apró játékvezetői döntés, ami érdekes módon a hazai csapatot juttatta picike kis előnyhöz. Vitatkozhatnánk ezeken a döntéseken…

Amiért tollat ragadtam, az a sajtótájékoztatón történt precedens, ahogy edzőnk kioktatott egy újságírót az illemről, és nem mulasztotta el az alkalmat, hogy reagáljon Gašparík edző, Športban megjelent nyilatkozatára.

Biztosan állítom, hogy a világtörténelemben megtörtént már, hogy nagyobb csapatok sajtótájékoztatóján sem mutatkozott be egy újságíró, és nem tartom valószinűnek, hogy mondjuk Carlo Ancelotti, vagy Jürgen Klopp figyelmeztette a jómodorra valamelyik nevesebb sajtóorgánum képviselőjét. Véleményem szerint Joao Janeiro csak most szembesül azzal a ténnyel, amit mi már néhány évtizede tudunk, és saját bőrünkön tapasztalunk ebben a „fiatal” országban. Azt viszont kétlem, hogy a FC DAC kispadjáról fogja megoldani Felvidék évtizedek óta tartó megkülönböztetését.

Kedves Joao!

Biztosan elnyeri majd a DAC közeg tetszését, hogy szót emelt egy szlovák „szaksajtó” ellen, de ez nem biztos, hogy az Ön dolga, mint ahogy az sem teljesen biztos, hogy Gašparík edző úgy nyilatkozta le azt, amit Ön elolvasott a szlovák „szaksajtóban”. Tényekhez hozzátartozik, hogy azon a kispadon, amin most Ön ül, elszenvedtek már edzők nagyobb atrocitásokat is annál, mint egy szlovák firkász szenzációhajhász írását, és mégsem oktatták ki a szaksajtóst a jómodorról. Véleményem szerint nagyobb figyelmet érdemelne a csapat második félidei alárendelt szerepe Nagyszombatban.

Címkék