Ki a pöcs az a Király?

3
perc olvasás

Ki a pöcs az a Király?

2023/06/03 - 14:42
Rovat:

        Ezt a néhány gondolatot pusztán azért voltam hajlandó papírra vetni, mert ami sok, az sok. Jelen esetben egy nemrégen működő, politikai hátszéllel rendelkező, a KULT MINOR (Fond na podporu kultúry národnostných menšín) pénzéből busásan támogatott, a szlovákiai magyarok olvasottságára vadászó, bizonyos felvidéki magyar hírportál - Körkép.sk oldalain megjelenő cikkre reagálnék.

        Véget ért a 2022/23 - as versenykiírás a szlovák Fortuna ligában, és valljuk be őszintén jobban fáj az amúgy szépen csillogó ezüstérem, mint bármi is valaha. Óriási lehetőségünk volt a bajnoki cím megszerzésére, de újra csak a Slovan mögé szorultunk, amit már nagyon fájlal a DAC szurkoló. 

Sajnos a médiafelületek - lehet az szlovák, vagy magyar, akik valamilyen szinten hasznot szeretnének húzni a DAC rajongásból olvasottság és kattintás terén - szinte mindegyike okfejtést végez. 

Mit, hogyan, miért és mikor kellett volna csinálni tulajdonosnak, sportmenedzsernek, edzőknek, játékosoknak, de még a vécés néninek is, hogy bajnok legyen a DAC. …és most ne keverjük össze a dilettáns szaksajtót az elkeseredett DAC szurkolóval, aki gyenge pillanatában kifakad magából valamelyik közösségi portál oldalán. 

Ezt a néhány gondolatot pusztán azért voltam hajlandó papírra vetni, mert ami sok, az sok. 

Jelen esetben egy nemrégen működő, politikai hátszéllel rendelkező, a KULT MINOR(Fond na podporu kultúry národnostných menšín) pénzéből busásan támogatott, a szlovákiai magyarok olvasottságára vadászó bizonyos felvidéki magyar hírportál - Körkép.sk oldalain megjelenő cikkre reagálnék. 

Idézem!

 "Az idei szerzon végeztével konkrétan nyolc-tíz játékos szerződése lejár. Nyolcan valószínűleg távoznak. A legjobb játékosokat külföldi klubok vagy a konkurencia figyeli. Miközben a DAC semmilyen komolyabb érkezőről nem tud beszámolni eddig, pedig alig egy hónap múlva már kezdődik a nemzetközi kupaszereplés. A szurkolás a béka feneke alatt van, lassan többen lesznek a B-közép két oldalán, mint a kapu mögött. Aki meccsre jár, pontosan tudja, hogy miért."

Ebben a néhány sorban nem is lenne olyan sok igazságtalanság, viszont az utolsó mondat több, mint sértő egy elhivatott DAC szurkolónak, és a B középben hétről hétre szinte vér verejtékig szurkoló srácoknak. 

Mondok én valamit neked Körkép & Király…!

Néha olvasni tőletek figyelemre méltó írásokat, és aki tisztában van azzal, amivel tisztában kell lenni az tudja, hogy van némi sütnivalótok. …hogy ez tudatos, vagy néha pusztán mákotok van, ezt az olvasóitokra bíznám. Viszont keveritek azt a bizonyos “szerzont” a fazonnal. 

Tudjátok ti ott a szerkesztőségben, milyen érték a DAC? Meg van nektek a régi fa lelátó, Túró, Ede bá, hogy kik jártak a Gól presszóba? Weisz Misi bát és vele dolgozó embereket ismertétek? Emlékeztek ti a divíziós meccsekre, SNL-re, feljutásra? Azokra a nagyokra és kicsikre, akik DAC mezt húztak magukra? Sok meccset megélt, de már elköltözött szurkolókra emlékeztek? Stano Ondrejička meg van? 

Ti, amikor a DAC -ot kritizáljátok és lealacsonyítjátok, annak szurkolóit sem tisztelitek. Személyes ellenszenvetekhez - amely Világi, a DAC tulajdonosa felé irányul - szeretnétek felhasználni a DAC szurkolótáborát. Nem a szakmaiság, a hozzáértés vezérel benneteket, ezt pusztán a lájkvadászat, olvasottság érdekében teszitek. Vagy talán politikai kérésre szítjátok a tüzet a szurkolók közt?!

 A fennmaradáshoz nektek ez kell. Bármi áron…!

Pont azok, akiket ti leminősítetek, azok a fentebb felsoroltakat tisztelik. A múltat és a jelent próbálják megtestesíteni, a DAC hagyományát megőrizni. 

A klubot, a DAC-ot… 

A 120 éves DAC-ot, amely sok érát már túlélt, Világi éráját is túl fogja. 

Sokan nem értik ezt, ti sem!  

 

(Szigi) 

kép forrása: Facebook DAC1904
 

Címkék