Kupameccs

2
perc olvasás

Kupameccs

2020/06/19 - 23:12
Rovat:

Tessék már nekem definiálni, hogy mi a különbség egy bajnoki, és egy kupamérkőzés között?! Véleményem szerint, ha mindkét mérkőzésnek van tétje, akkor semmi. Jelen esetben a DAC csapata, már csak elméletileg is (mind a 4 bajnoki meccset el kellene veszítenünk), nem lehet harmadik, viszont a kupában még versenyben van a végső győzelemért.

A Rózsahegy elleni hazai meccs tehát mindenféleképpen fontos volt, mindazonáltal úgy volt prezentálva a nagyérdemű felé, hogy a kupára összpontosítunk. A kupamérkőzés előtt azt a Nagymihályt fogadtuk, akik ellen szinte „generálkát” játszottunk a hosszú kihagyás után. A fiúkon érezhető is volt a fociszomj, amit egy sima ötössel csillapítottak. Ámde a bajnoki örömfutballnak lett néhány hozadéka…

…és most közhely lenne azt írni, hogy elfáradtunk, kirúgtuk magunkat stb., hiszen, ha kihasználjuk a helyzeteket, egy sima ötössel megy haza a Rózsahegy is.

Viszont mégis volt! A fizikai fáradság mellett a pszichikai fáradtság jelei mutatkoztak. A Nagymihály ellen csak a 70. perc után kezdtünk cserélni, ami talán picit későre sikeredett. A Rózsahegy ellen a 70. perc után kaptunk 5 perc alatt 3 sárgát, ami megint csak, a koncentráció hiányát jelentette. Divkovič el is fáradt a két meccs alatt játszott 122 perc alatt, amit jelzett is az edzőinek. Láthatóan nem csak ő.

Na már most, azt is tudatosítanunk kell, hogy a második 45 perc másik felében szinte az ellenfél kapuja előtt játszottunk, ami lehetőséget adott az ellentámadásokra ellenfelünknek. Mindenáron meg akartuk rúgni a nagyobb előnyt jelentő második gólunk. Ekkor frissített az edző két gyors játékossal, amit nagyon jó húzásnak tartottam (én Ramirez helyett az első perctől kezdve Sharanit játszatom, és Maslot az őrületbe kergettetem). Sharani fejelt is egy csodálatos kapufát, amiből Kalmár Zsolti hagyta ki az ajtó - ablakot. Valljuk be őszintén az ilyen helyzeteket Zsolti be szokta rugdosni.

A bekapott gól!

Igazat szólva Rózsahegynek is adódtak kecsegtető helyzetei, viszont az erejük nagy részét a védekezésre összpontosították. A 85. percben aztán kaptak egy lehetőséget a Boateng általi visszapasszból. Boateng mutogatott, csodálkozott, és elfelejtett visszasprintelni, és sárga lapos fault csinálni. Ezenkívül tessék csak megnézni kedves olvasó Bednár és Vida Máté mozgását!!!

… én nem varrnám kimondottan a csereként beállt Ernest Boateng nyakába a kapott gólunk, mert rajta kívül még minimum 4 játékosunk hibázott.

(úgy gondolom, nagyobb hibás volt Bednár, aki szinte sétálva zárt vissza)

A meccs 1:1, ami ránézésre nem lesz olyan egyszerű a visszavágót illetően, de ha a Rózsahegy védelmét vesszük alapul, nem lehetetlen gólt rúgni nekik. Macík kapus még egyszer nem védhet olyan jól és szerencsésen, mint a MOL Arénában!

Vasárnap Nagyszombatba megyünk, s a meccs talán jó lehetőség lesz néhány padot koptató fiatal bizonyítási lehetőségének. Nem kell nekünk ez a meccs, ha azt vesszük alapul, hogy szerdán a Rózsáknál visszavágót játszunk.

…hogy mi lesz, ha nem jutunk tovább? Írunk történelmet legközelebb!

képek forrása: kulturpass

Címkék