Magyarország év sportolója esete a futballal

1
perc olvasás

Magyarország év sportolója esete a futballal

2024/01/13 - 17:55
Rovat:

     Pár napja ítélték oda Magyarország 2023- as Év sportolójának járó díjakat, melyek több kategóriában is gazdára találtak. Bevallom őszintén, nem követtem figyelemmel az eseményt, viszont akarva akaratlanul is találkoztam a győztesek nevével. 

     Az est első díját az év sportpillanatáért, Vogel Soma, a vízilabda-válogatott kapusa érdemelte ki a világbajnoki címet jelentő védéséért.

     Ami számomra kicsit érthetetlen, az az év csapatának kihirdetett férfi labdarúgó - válogatott, év sportolójának és talán még az év edzőjének személye volt. 

Nagyon közel áll hozzám a labdarúgás, de azért álljon meg az a bizonyos díszmenet! 

Világ és Európa bajnoki címekkel lehet összehasonlítani egy Európa bajnoki selejtező sorozaton történő sikeres szereplést? 

     A kalapom leveszem Szoboszlaiék és Marco Rossi előtt, de azért ne felejtsük el azokat a mérkőzéseket, amikor Rózsa Sándor összes istene segítségére szükség volt a kilencven valahányadik percekben. A  férfi pólósok világbajnoki címét akarjuk egy napon említeni Orbán Viktor miniszterelnök úr kedvenc sportjával? 

Mosolyogtak is a fiúk az orruk alatt. Valaki már azt is feltételezheti, hogy aki nem a focira szavaz, esetleg megnyirbálják állami támogatását a munkaadónál?!

 

   Győzködtem a csapattársakat, hogy nem mi nyerünk, mert csodálatos sikerek születtek, minden jelöltnek gratulálok. Ennek ellenére én is örülök a díjnak, hiszen olyan sportágban tevékenykedünk, amit nem követnek százmilliók hétről hétre, de jó érzés, hogy ez mégis a magyar nemzet sportja

            – tette hozzá Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, a fair play-díj győztese. 

 

A magyar kardcsapat szintén világbajnoki címet szerzett 2023-ban, mint a férfi pólósok. 

 

Nem voltam erre felkészülve, hogy átveszem ezt a kitüntetést. Óriási edzőkkel voltam versenyben, akiknek ezúton is kifejezném legnagyobb elismerésemet. 

           – mondta Marco Rossi, miután átvette az év edzőjének kijáró elismerést.

 

Sosem egyszerű eldönteni, ki az év sportolója, edzője, viszont úgy érzem, némelyik győztes teljesítménye nem volt egyenlő arányban az alulmaradtak teljesítményével. 

 

kép forrása: facebook