Megint gyenge a DAC?

3
perc olvasás

Megint gyenge a DAC?

2020/12/07 - 19:59
Rovat:

Azon „szerencsések” közé tartozom, akik az elmúlt vasárnap testközelből láthatták az Aranyosmarót elleni mérkőzést, hiszen akkreditálva bent voltam a stadionban. A szerencsést azért tettem macskakörmökbe, mert már többször kijelentettem, hogy nekem a gyönyörű MOL Aréna nézők nélkül olyan, mint egy átszeretkezett éjszaka orgazmus nélkül.

Viccet félre téve, van mögöttünk három mérkőzés, ami nem teljesen az elképzeléseink szerint alakult.

Pohronie – nem tudtunk mit kezdeni a foggal - körömmel védekező ellenféllel, többször 30-35 méteren belül volt 20 mezőnyjátékos az ellenfél kapujától. Igen, hiányzott három meghatározó egyéniség csapatunkból!

Fel lehet tenni a kérdést:

(1) egy bajnokaspiránsnak így nem kell legyőzni egy kiesőjelöltet?

Szered – nehéz talajú játéktér, melyen nem tudtunk mit kezdeni a foggal - körömmel védekező ellenféllel. Többször percekig játszottunk 30-35 méterre az ellenfél kapujától. Igen, az ellenfél durvaságait, sportszerűtlenségét maximálisan tolerálta a játékvezető.

Kérdés:

(2) Michalík szintű játékosokból összeverbuvált csapatot vajon le kell-e győzni egy bajnokaspiránsnak?

Aranyosmarót – annak ellenére, hogy egy ambiciózus edzőjük van, aki fel tudja tüzelni a csapatát, személy szerint bíztam a győzelemben. Jó talajú futballpálya, hazai környezet, viszont csapatunk nem tudott mit kezdeni a foggal - körömmel védekező ellenféllel, kinek kapujától sokszor 30-35 méterre szövögettük támadásainkat,- sikertelenül.

Kérdés:

(3)ha tudtuk mit fog játszani az ellenfél, nem kellett volna-e valami más taktikát választani?

Három meccs, ahol nem kevés helyzetet dolgoztunk ki, viszont nem tudtuk győztesen elhagyni a pályát.

…és???

Szinte hallom a felhördüléseket, „mi az, hogy ”ÉS”?!

Vajon mit gondoltunk, hogy elindulunk a 2020/21 – es bajnokságban, és végigverjük a mezőnyt? Ez lehetne a 4.kérdés.

Igen kedves olvasó, ez a DAC egy jó csapat, jó ebben a Fortuna ligában, viszont vannak vesztes mérkőzések is, mint minden csapatnak, aki futballozik.

Nem beszélve arról, hogy egy bajnoki címhez rögös út vezet. Nekünk még rögösebb, mint bármelyik eddig szlovák bajnokságot nyert csapatnak!

Arra nem szeretnék kitérni, hogy csapatunk tagjai közt több 18 – 21 – 22 éves játékos van, akiknek fel kellene venni a versenyt a sokat megélt vén rókákkal, és nem mindig bírják a kiképzést. Klubfilozófia!!

Igen, néha felveszik, de néha nem.

Arra viszont szívesen kitérek, hogy sokan elégedetlenek vagytok játékosaink akaraterejével. Vajon mit várunk kilenc nemzetiségből összeállított csapattól, amilyen a miénk? Tudjátok hány külföldi játékosa volt Aranyosmarótnak a kezdőben? Egy görög, akit lecseréltek, és jött helyette egy tót. Na ezért is olyan büszkék a győzelmükre. Aki meg azt állítja, hogy ebben a gyengécske Fortuna ligában nem dominál a csapatszellem, az olvasson inkább gyephoki értékelést!

Lásd Aranyosmarót, puszta lelkesedésből rúgott nekünk egy hármast.

Ja, hogy mi vérprofi, jó fizetéssel rendelkező csapat vagyunk­? Válaszoljatok őszintén, hány játékosunk férne- be egy Linz szintű csapatba?!  Sok kérdést lehetne még megfogalmazni, de ezért szép a futball…

A vezetőedzőnk azt nyilatkozta, hogy nincs krízis csapatunkban. Ezzel egy nüánsznyit azért vitatkoznék, hiszen a gépezet működése nem úgy megy, ahogy elképzeljük. Vezető, edző és szurkoló sem így képzelte az ominózus három meccset.

Az meg ugye nem kérdés, hogy a sokat megélt DAC szurkolónál magasan a léc!

Tény, hogy a futball egy gyönyörű játék, és sokunk kedvence, DAC pedig rendelkezik egy végsőkig kitartó szurkolótáborral, viszont ha már arra adtátok a fejeteket, hogy nekünk csináljátok a futballt, akkor tegyétek oda magatok, és tiszteljetek meg bennünket egy bajnoki címmel!

Címkék