Ria, Ria, Hungária!

2
perc olvasás

Ria, Ria, Hungária!

2020/11/13 - 13:31
Rovat:

Amikor Marco Rossi elvállalta a magyar labdarúgó- válogatott irányítását, megkérdezték tőlem mit szólok hozzá. Bevallom őszintén, nem tartottam jó döntésnek, mivel úgy gondolom, a magyar labdarúgást alapjaiban kell megváltoztatni, hiszen néhány éve már elszaladt a labdarúgóvilág a magyar futball mellett. Orbán Viktor focipolitikája ezen kíván változtatni, és tagadhatatlan, hogy részsikereket – s talán már nemcsak azokat – sikerül is felmutatni…

Visszatérve Rossi 2018-as kinevezésére, első nyilatkozataira, bemutatkozó mérkőzésére, tudatosítani lehetett, hogy az olasz olyan helyre helyezte el a magyar labdarúgást, ahova való.

Nem kergetett elérhetetlen álmokat, nem akart csapatától megvalósíthatatlan dolgokat, viszont apró lépésekben visszaadata a játékosok önbecsülését és hitét.

Egy abban a helyzetben lévő csapatnak, mint amiben akkor a magyar válogatott volt, ez volt a legfontosabb! 

Óriási alázattal fogott a munkába, és ez az alázat érezhetően átragadt a játékosaira is.

Vezetése alatt kétszer szenvedtek vereséget a szlovákoktól, megverték a világsztároktól hemzsegő horvátokat s a kellemetlen walesieket, és jó meccseket játszottak Európa szerényebb képességű csapatai ellen. A teljesítmény tehát hullámzóra sikeredett, de véleményem szerint mégis előbbre lépett a magyar csapat!

Előbbre lépett és nem amiatt, mert kiharcolta az EB részvételt !!!

Előbbre lépett, mert van egy Gulácsink, Szalai Attilánk, Sallaink, Kalmár Zsoltink, Willi Orbánunk, akik felfogásban különböznek a régiektől. Akik Marco Rossinak elhitték, hogy a siker útja a munka.

és van egy Szoboszlai Dominikunk, aki az Izland elleni ki-ki meccsen a saját térfeléről indulva rúgott egy olyan gólt, hogyha Messi vagy C.Ronaldo rúgja, akkor bizony a félvilág arról beszél. De mi majd beszélünk a fél világ helyett is erről még nagyon sokáig.

Pár szó a szurkolókhoz…

A magyar fociválogatott kiharcolta az Európa- bajnoki szereplést, és valójában lehet azt mondani, hogy ez mindennél fontosabb, de én itt nem ragadnék most le, mikor a honi magyar labdarúgás alapjaiban változott meg. Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy majd az EB-n felvesszük a harcot a németekkel, vagy a franciákkal, esetleg újra nagy ellenfelei leszünk a portugál sztároknak. Nem, hiszen a lemaradásunk óriási,

 ...viszont ha ki is kapunk, ilyen küzdeniakarással, amit Rossi tanított meg a magyar játékosokkal, egy vereség után is emelt fővel hagyhatjuk el a játékteret.

Végezetül…

Azzal, - amivel napjainkban az emberiség szembesül, s ezzel együtt a magyar, - talán némi gyógyír is lehet ennek a nemzetnek egy EB szereplés, hiszen így több Puskás, Détári és Szoboszlai fog futkosni a világ futballpályáin...

Tehát az a balsors, ami régen tép, most hozott ránk víg esztendőt.

Hajrá magyarok!

kép forrása: pixabay