SFZ – avagy a szakértők gyülekezete!

1
perc olvasás

SFZ – avagy a szakértők gyülekezete!

2020/03/24 - 08:49
Rovat:

Azt gondoltam, amikor Nagyszombat sok-sok év után bajnoki címet szerzett – minden értelmes futballszerető ember, aki figyelemmel követi a szlovák legfelső osztályt tudja hogyan(!), és a 100 éves Slovan is besöpörte a neki „járó” bajnoki címet, - azt gondoltam, hogy valamicskét megnyugszik a Szlovák Labdarúgó Szövetség, mivelhogy kielégítették Vladimír Poór (exmajiteľ-Nagyszombat) és Ivan Kmotrík ml. (generálny riaditeľ-Slovan) minden kívánságát.

 

Igazam lett! Tagadhatatlan, hogy a játékvezetők nem sújtották annyiszor téves ítéleteikkel a Hyballa féle futballt játszó DAC-t, mint akkor, mikor a fentebb említett két úriembernek még nem volt ego-orgazmusa, és „küzdöttek” a hőn áhított eredményekért.

Szóval véleményem szerint, javuló tendenciát mutattak a játékvezetők a DAC meccsei folyamán. Természetesen becsúsztak hibák, de azok vannak komolyabb ligákban is, és a szívünkre tehetjük a kezünket, néha akarva akaratlanul még segítettek is bennünket.(pl. Pavlík meg nem ítélt tizenegyese legutóbb)

Amin nem tudok szó nélkül túllépni, az az év edzője cím odaítélése, és a dobogós helyezettek.

1.   Ján Kozák ml.

2.   Martin Ševela

3.   Pavel Hapal

Ezekkel a nevekkel valahogy nem tudok egyetérteni. Peter Hyballa és Jaroslav Kentoš csak a 7-8-dik helyre fértek be! 

 

Azok az edzők, akik számára nem vásárolták össze a drágábbnál drágább játékosokat, és az átlagéletkort tekintve a legfiatalabb csapatuk volt a ligában! 

Soroljam Kozák baklövéseit az Európa Ligában, mikor Ljubičič becserélésével kapott ki hazai pályán a Wolves-től, vagy 2:1-ről 2:4-re 18 perc alatt a Braga-tól?

Ševela ás Hapal helyezésével még a tótok sem értenek egyet, ahogy olvasom a kommentárokat. Nem tudom ki, kik hozzák ezeket a döntéseket, és nem is érdekel, viszont a hozzáértésüket megkérdőjelezem.

… vagy tán elfogultak még mindig?!

Kép: KulturPass

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága idén nem támogatta, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működésünkhöz, amelyet a következő számlaszámon tehetik meg:

SK66 0900 0000 0051 6455 9727


kultminor.sk oldalán megtalálhatjátok a támogatást élvező "kulturális" termékeket.


KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOKAT!