Te kiket igazolnál a DAC-ba?

2
perc olvasás

Te kiket igazolnál a DAC-ba?

2019/12/28 - 09:10
Rovat:

Az a bizonyos pihenő időszak, azaz holtszezon van. Karácsonyt ültünk, várjuk az újévet és ahogy olvasom a közösségi portálon, néhányunknak már most hiányzik kedvenc csapatunk közelsége.

Higgyétek el kedves olvasók nincs is olyan messze az a január 10 és 18-án már játszunk egy sörmeccset a Zbrojovkával. Vajon mennyi majonézes krumplit ettek fiaink az ünnepek alatt? Hányan csinálták becsülettel az előírt edzésmennyiséget? Milyen lesz a felkészülés minősége és mennyire lesz pontos a formaidőzítés az első mérkőzésre? Kérdések, amelyek mindegyikére majd a megfelelő időben választ fogunk kapni.  

Na de vajon, hogyan készültek azok az emberek, akiktől függ szeretet klubunk eredményessége, vagyis a „vezetők”? Valljuk be őszintén nincs az a szurkoló a lelátón, aki nem azt a nézetet vallaná, hogy új játékosok kellenek csapatunkba.

Igen, minőségi játékosok!!

Nagy kár lenne azért, ha az illetékesek abba a hibába esnének, hogy 10 pontos előnyünk a tabellán, biztos Európa ligát biztosít, és ha ki is jutottunk Európa színterére, majd játszunk egy szerencsés meccset és a második fordulóba jutunk.

Írjunk pár sort a keretben lévő játékosokról. Kezdjük hátulról.

Úgy gondolom a 3 kapusunk van a legbiztosabb helyzetben, hiszen Jedlička és Száraz is bravúrokra volt képes, Slančík pedig tisztes távolságba megfigyelő. Véleményem szerint egyik kapusunknak sincsenek olyan ambíciói, hogy valami európai toppcsapathoz igazoljon.

Dominik Kružliak (24) – Dominiktól mint a védelem oszlopos tagját és a Rózsahegyen bemutatott fejjátékát is hiányoltam. Azt gondolom Huk-Šatka szintű játékos szintjére fejlődhet és lengyel bajnokság lehet majd belőle.

Danilo Beskorovainyi (21) – az ukrán világbajnok a DAC-ban találkozott először a kombinatív játékkal és azt gondolom Hyballa edzőnek köszönhető, hogy Fortuna liga szintjére fejlesztette. Nem fogjuk eladni a Bayern Münchennek az szinte tuti biztos.

Cesar Camarena Blackman (22) és Eric Javier Grajales Davis (28) – azt hiszem csapatunk oszlopos tagjai lehetnek még az elkövetkezőkben is és az ilyen típusú játékosokat meg kell tartani, ha Európa Ligát szeretnénk játszani.

Matej Oravec (22) – Matej a mai labdarúgásban talán a legfelelőségteljesebb posztok egyikét játsza. Egy elég törékeny labdarúgóról beszélünk, akinek fizikai és gyorsasági fejlődésen kellene keresztül mennie. 

Kristián Koštrna (27) – véleményem szerint mentális gondokkal küzdő játékos, ha elhagyja csapatunkat egy nagyon jó képességű játékost vesztünk.

Milan Šimčák (25) – Milannak elég lehetősége volt elsajátítani azokat a dolgokat, amit Hyballa-féle taktika megkövetel. Nem látni fejlődést és ha becserélésére is kényszerülünk még egyszer sem vitt lendületet csapatunk játékába.

Matúš Malý (19) és Krisztián Bari (19) – ezeket a fiúkat mihamarabb el kellene kezdeni beépíteni a csapatba. Felvállalni azt, hogy hibáznak néha és mérkőzések mehetnek el rajtuk. Megfelelő mentális és fizikai képzésben részesíteni őket. Ezek a játékosok, akik ha alszanak is focival álmodjanak és szinte mindenről lemondhatnak a cél érdekében.

Következik a középpálya…

Képek: facebbok