• házikó

Egy városi vidéken – Hogy lehet udvar kint és bent is? (3. rész)

2
perc olvasás

Egy városi vidéken – Hogy lehet udvar kint és bent is? (3. rész)

2020/05/26 - 11:30
Rovat:

Bajban vagyok a mosással. Most vagy minden másnap mosnom kell, vagy megtanulunk végre szelektálni, no és persze vigyázni a ruháinkra, mert ami most megy, igazán nagy víz pazarlás. El kell döntenünk, hol lesz a dolgos cipők, ruhák helye, mert most - még - minden szerteszéjjel hever.

Még a szőnyegeket sem mertem letenni, főleg az előszoba folyosóra nem, mert esélytelen, hogy betartsuk a fő szabályt: ne lépj be a házba kinti cipővel.

Ezt pedig úgy sajnálom, mert jól esne egy kis puhaság a talpam alatt, főleg egy kemény, topodós nap után. Mintha az udvar egyenesen folytatódna bent is, gond nélkül keresztül masírozunk a házon, a koszt pedig, hosszú napokkal később az takarítja fel, aki már nem bírja tovább nézni. (Kicsit szégyellem, de ez többnyire nem én vagyok.)

Melyik a kinti, kerti gönc és hova tegyük, hogy ne koszolja össze az egész házat

Nagyon fontos volna, hogy a kinti és a benti ruháinkat egyértelműen megkülönböztessük és fizikailag is határozottan és ténylegesen elkülönítsük. Eddig két alap csoport volt, az otthoni és az elmenős. Ez most jócskán kibővült. Van:

  • az otthoni tiszta;
  • az otthoni koszos, azaz a kerti;
  • van a kutyás, ami tiszta, de bármikor koszos lehet;
  •  valamint az elmenős, aminek soha nem szabad koszosnak és kutyásnak lenni.

Van egy sejtésem, hogy minden ruhám valamelyik koszos, vagy kutyás csoportban fog landolni, mert egyszerűen nem vagyok képes a napi tevékenységeket ennyi átöltözéssel abszolválni.

Az a szerencse, hogy most a karantén idején az elmenős, csinosabb ruháim biztonságban pihennek, szépen felakasztva az új helyükön.

Aztán valahogy felgyúlt a fejem felett a villanykörte és rájöttem, hogy a kazánházban nem véletlenül árválkodik olyan üresen egy fali fogas, kis tükörrel, praktikus, fém dupla akasztókkal. Bizony, egyértelműen a kinti, koszos, mindenféle állatos, kutyás göncök lóghattak rajta korábban is. Még egy kis tükröt is tettek rá a biztonság kedvéért, hogy helyesen felkészülhessenek a kerti teendőkre.

Kipakoltam hát ide minden, felakasztottam, kikészítettem a cipőket, felsőket, kabátokat. Ott várnak minden este és reggel, amikor a kinti teendők vannak a soron.

Azért egy városi is rájön ám a dolgokra – feltéve, ha elég időt hagynak neki. Haha :)  

 

---

 

Fotók: pixabay.com 

 

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága idén nem támogatta, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működésünkhöz, amelyet a következő számlaszámon tehetik meg:

SK66 0900 0000 0051 6455 9727


KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOKAT!

Címkék