Őszi díszben

1
perc olvasás

Őszi díszben

2020/09/30 - 13:05
Rovat:

Az ősz rengeteg izgalmas és látványos elemmel ajándékoz meg bennünket lakásunk dekorálásához. Csempészd be otthonodba az őszt -  a terméseket, faleveleket, virágokat, -gyújts illatos gyertyát esténként, és egy bögre teával élvezd az ősz hangulatát! Hoztam nektek kis kedvcsinálót .

Az étkezőasztal mondják, a lakás szíve. Itt gyűlik össze a család étkezések alkalmával, elsőként tehát az asztali díszt készítsd el, hogy a vidám színkavalkád a borús ködös reggeleken is mosolyt csaljon az arcodra.

A nappalit díszítsd az ősz terméseivel, mogyoró, makk, gesztenye, dió, dísztök, de hangulatosak a padlóvázába, üvegtartókba helyezett faágak is világítófüzérrel. A kanapéra és díszpárnákra meleg, kötött takarókat tegyél, a lámpásokba, mécsestartókba pedig sok-sok gyertyát! A színeket gondosan válogasd össze, hogy harmonizáljanak a szobában lévő árnyalatokkal. Ha nem tetszik a sárgás narancsos színvilág, bátran fesd fehérre, pasztelszínűre a kis tököket vagy kiegészítőket.

A fűszereket nemcsak ételízesítésre, hanem illatos asztali dekoráció készítésére is használhatjuk. Az asztali díszt feldobhatja néhány szem csillagánizs, szárított gyümölcskarika, szegfűszeg és fahéj.

A teraszod, balkonod, s a bejárati ajtód környékét is meghitt fényekkel, ajtódísszel és színes virágokkal dekoráld! Meglásd milyen jó érzés lesz hazaérkezni egy fáradt nap után. Az őszi Erika balkon ládába ültetve, de akár a kerti út mellett is remekül mutat, de egy hatalmas krizantém bokor is meseszép látványt nyújt a teraszodon, vagy a bejárati ajtód két oldalára téve. A dísztökök faládába, lámpások belsejébe lhelyezve szinte kötelező elemei az őszi hangulatú terasznak.

S a végére egy jó kis programot ajánlok egy borús szombat délutánhoz. Remek móka a családdal ajtó vagy asztaldíszt gyártani a közös séták alkalmával begyűjtött hozzávalókból. Lehet, hogy összepiszkítod vele a konyhát, a gyerekek szétdobálják a termésmaradékokat, a ragasztópisztollyal állandóan összeszólalkozol, és az ujjadat folyamatosan megböki valami, - csigavér!

Húzz jégzoknit, kapcsold be a kedvenc zenéd, főzz teát, vagy legyen inkább forralt bor, s uzsgyi neki!

fotók forrása: pinterest

Címkék