SzigiPass

2
perc olvasás

SzigiPass

2022/01/16 - 14:15
Rovat:

"Akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek igen, őtözködjön már fel." (Hofi)

Sportinjekció

Az ausztrál szövetségi bíróság ítélete értelmében Novak Djokovic nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon, a teniszsztárt hamarosan kitoloncolják Ausztráliából. Az ausztrál miniszterelnök közölte: csak kétszer oltottak vagy megfelelő orvosi felmentéssel rendelkezők léphetnek be az országba.

A kis huncut Novak nem oltatta be magát, így ott lehet a magyar-szlovák megrendezésű kézis EB-n!!

 

 

Kultúr - spájz

Saját Facebook-oldalán közölte Mága Zoltán hegedűművész, hogy lánya, Mága Jennifer saját műsort kapott a TV2-n. A heti rendszerességgel, 24 percben jelentkező műsor hazai és külföldi világsztárokat ígér.

Mi szinte biztosra vesszük, hogy a rendszert kritizáló Bródy János nem lesz köztük, viszont Orbán sajtófőnöke a nagy sikerre való tekintettel ígéretet tett, hogy 2 perccel meghosszabbítja majd a műsoridőt.

 

 

Tüzijáték

Dunaszerdahely Város Önkormányzata idén nem tartotta meg a hagyományos óévbúcsúztatót és a tüzijátékot. Dr. Hájos Zoltán polgármester úr úgy döntött(nem a testület!!), hogy a tüzijátékra szánt pénzösszeg egy részét az O.z. Macicky és a Dog Azyl polgári társulások kapják, illetve a dunaszerdahelyi kórháznak is juttatott belőle. – írta közösségi portálon Karaffa Attila alpolgármester.

Elnézést polgármester úr, ha nem vagyunk indiszkrétek a többi hova ment, a „közösbe”??

 

 

Szabadidőpark

Ha befejezik a parkosítást, felépül az új sportcsarnok, és felújítják a régi sportcsarnokot, akkor ez a szabadidő-sport városrész Dunaszerdahely ékköve lesz. Olyan ékkő, melyet a nálunk sokkal nagyobb települések is megirigyelhetnek. Gratulálok az eddig elért munkához, további sok sikert kívánok! – írja Sklut Tibor, Felsőpatony (Horná Potôň) ex-polgármestere egy hozzászólásában.

Tisztelt Sklut úr! Felsőpatonyban is lett egy ékkő, mikor a falu kultúrházát eladta a Coop Jednota-nak üzlethelyiségnek. Mi meg ahhoz gratulálunk!

 

 

Lökd ide a sört!

Saját sört készített a világörökségi magyar falu. A Csíki Sörözőben főztük egy hónapja, mától fogyasztható a Hollókői Világos! – írta Facebook bejegyzésében Szabó Csaba Hollókő polgármestere.

Elnézést uraim, egyszer már főztek egy habos valamit, ezt már ne akarják újra megitatni a csallóközi DAC szurkolóval.

 

 

Tarifa

Mennyi a tarifa Dunaszerdahely kéjnegyedében a Karcsai-úton? – tették fel a kérdést a Facebookon.

Az ügyben kommentárban szólaltak meg az érintettek, és biztosították az érdeklődőket, hogy infláció ellenére az árak nem változnak, de ha nagyon ugrálnak a hozzászólók, néhány rendszámot kitesznek a netre.

 

 

Dubai-szerdahely

A tudósok a koronavírus-járvány kezdete óta kutatják azokat az összetevőket és vegyületeket, melyek a koronavírus-fertőzés, illetve a betegség kezelésére alkalmasak. Az eredmények egyre jobbak, és most úgy tűnik, hogy egy másik ilyenre is rábukkantak: a kannabiszra. Ennek vegyületei a szakértők szerint képesek megakadályozni a fertőzés kialakulását.

A szakértők azt nem kutatták, hogy Dunaszerdahely miért volt az egyik legkevésbé fertőzött város.

Címkék