Álmodtam egy aplikációt magamnak...

1
perc olvasás

Álmodtam egy aplikációt magamnak...

2019/12/19 - 18:51
Rovat:

Maga a tény, hogy manapság a neten mindent (is) el tudunk intézni, már-már természetes, így senkit nem lep meg, hogy pár apróságot kivéve, az életünk legtöbb területén segítségünkre válhat az online tér korlátlan ereje.

Azt, hogy mennyire élünk számteches világban, főleg akkor tudatosítottam, amikor szeptemberben kézhez kaptam egy kis cetlit az oviban. Közölték velünk, hogy ez évtől már online utalással "oldották meg" a rendszert, így havonta kis papírkákat kapunk két féle kóddal, számlaszámmal és összeggel. Eme kis cédula váltja fel és zárja be végérvenyesen a csekkes, postán sorakozós világot. Viszlát régimódi ződcsekk, szia modern világ, Dunaszerdahely is megérkezett! Az, hogy kinek mennyire jó vagy rossz ez az új rendszer, azt ennek a cikknek most nem küldetése elbírálni, mindenesetre egyértelmű, hogy az internet segít a mindennapi időhúzós, várakozós, idegtépős tevékenységeket is felváltani mindössze pár klikkel. Bankingelés, bookingolás, keresés, foglalás, rendelés, csekkolás és még sorolhatnám, ezek mind pár másodpercet, lassú net esetén pár percet igénybe vevő dolgok.

Óóó és még itt az okostelefon is... amely már annyira része az életünknek, hogy sokan pánikba esnek, ha nincs náluk. Elvonási tüneteik lesznek, a legutóbbi mozi látogatásom is hűen tükrözte ezt a képet, hiszen egy másfél órás filmet sem vagyunk képesek megnezni mobil "tapizás" nélkül. Biztosan mindenki megannyi pro és kontrát tud felhozni az internet mellett és ellen, de amennyiben ezt az "erőt" okosan használjuk, akkor véleményem szerint nagyon sok mindendben könnyíti meg az életünket és ha már ennyire a mindennapjaink része, mi lenne, ha olyan funkciókat is fejlesztenének az illetékesek, amelyekkel mindenki megtalálná a boldog élet kulcsát. Biztosan neked is eszedbe jutott néhány világbajnok ötlet. Ne fogd vissza magad, írd meg hozzászólásban, hogy milyen plusz funkciót töltenél le te a mobilodba...

U.i.: Kedves fejlesztők, esetleg 2020-ra valami zsírleszívó aplikáció?

Címkék