Dunaszerdahelyi feeling

2
perc olvasás

Dunaszerdahelyi feeling

2022/01/15 - 18:57
Rovat:

Ahogy már megszokhattuk, egy újabb megaprojekt került átadásra Dunaszerdahely városában. A hosszú évek folyamán, szinte a béka segge alá hanyagolt „vásártér” REVITALIZÁCIÓJÁRÓL (felelevenítés, új életre keltés) szeretnék pár sort papírra vetni a tisztelt olvasóknak.

Ahogy már megszokhattuk, és Dunaszerdahely lakosainak egy része vallja, épül, szépül és fejlődik városunk, évről évre megvalósulnak azok a beruházások, amit városvezetésünk megálmodik. Természetesen van egy másik fele is a véleményalkotóknak, akik piszkosnak, rendezetlennek, és hétvégente ürességtől kongónak tartja Dunaszerdahelyt, amiről már városunkba látogató turisták megfogyatkozása is tanúskodik.  Az, hogy melyik oldalnak van igaza, mindenki döntse el a saját megítélése szerint!

Tehát pár hetes útlezárás, és pár hetes késés után átadták a „teljes revitalizációt” magába foglaló vásárteret. Az előzményekhez hozzátartozik, hogy városunk PR menedzsere, gyönyörű animációval kápráztatta el a térfelújításban kételkedőket és a nem kételkedőket egyaránt.

Kedves Dunaszerdahelyiek!

Azok a lakosok, akik nem járnak csukott szemmel, semmiféle kötődésük nincs jelenlegi városvezetésünkhöz, és picit is képben vannak az építőipar fortélyaival, azok bizonyára tudják, hogy városatyáinknak nem ez volt az első, úgynevezett furcsa városfejlesztése. Olyan tervezeteket fogadnak el, melyek többszörösen túl vannak árazva, és valamelyik hozzájuk közel álló stróman a kivitelező. Ugye emlékszünk még Dr. Hájos Zoltán polgármester Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti tér átépítésénél felmerült 350.000 eurós tér-afférjára, amit a város költségvetése sínylett meg, vagy a több mint 500 ezer eurós halottasházra, de említhetném a körforgalmakat, amelyek amellett, hogy túl vannak árazva, még a célnak sem megfelelőek! Említhetnénk még az 1 millióért felépített medencét a Therma parkban, a 400 ezer euró körüli parkolók kialakítását, és most itt van a 1,5 millió euróért (másfélmillióeuró) REVITALIZÁLÓDOTT vásártér.

Most viszont ne foglalkozzunk olyan tényezőkkel, hogy ki tervezte meg, vagy ki csinált rá költségvetést, esetleg kik szavazták meg azt városatyáink közül! Nem is értem a főellenőr urat, akinek kompetenciája azokat a dolgokat ellenőrizni, amely beruházásokban szinte kivétel nélkül furcsaságok történnek. Szándékosan nem írtam lopást!!!

Foglalkozzunk inkább olyan dolgokkal, hogy milyen lett az új vásártér, és mire fog szolgálni! Mert ne felejtsük el, a revitalizált hely neve városi szabadidőpark, ahol az eddigi zöld területet rengeteg térkőre cserélték, olyan szempontokat szem előtt tartva, hogy a város által megrendezésre kerülő vásár igényeinek megfelelő legyen. Erre az is utal, hogy 19 villanyszekrényt számoltam össze, ami egyáltalán nem teszi vonzóvá egy park látképét.

Felmerül a kérdés. Vajon most kizárólag a vásár megrendezéséhez revitalizáltak parkot?

Nem lett volna-e nagyobb igény Dunaszerdahelyen egy fákkal övezett, hűs parkra, ahol fiatal anyukák sétálni viszik gyermekeiket, ahol a nyugdíjasok sakkpartit játszanak, vagy megvitatják a DAC szereplését az elviselhetetlen forró nyárban, és szerelmespárok andalognak?

A több száz tonnányi térkővel borított városi parkkal kapcsolatban sokunkban kérdések vetődnek fel. Sajnos városatyáink „baklövéseiért” még sosem vontak felelősségre senkit, de talán eljön az az idő egyszer, amikor nem fehérgallérosok fognak ülni Dunaszerdahely városvezetésében.

kép forrása:dunstreda.sk

 

 

 

Címkék