Gyilkosok

1
perc olvasás

Gyilkosok

2020/04/06 - 21:04
Rovat:

Azt gondolom, eléggé teletömték fejünket a Kuciak - gyilkosságban lefolytatott büntetőper minden részletével a sajtóorgánumok, szinte már csak azt nem írták le, hogy a vádlottak padján ülő szemétláda banda, mikor csinálta nagydolgát. Vajon ez kell a népnek? Tehetnénk fel a kérdést, bár mindenki azt olvas el, amit akar. Az már egy másik lapra tartozik, hogy a tisztelt szerkesztő, miért tálalja állandóan kiemelt hírként a sok szennyet. A „nagyok“ ezt biztosan jobban tudják.

Olvasom a a bíróság által kiszabott börtönbüntetését annak a Miroslav Marčeknek, aki két embert olyan hidegvérrel gyilkolt meg, mintha csak egy élősködő parazitát nyomott volna agyon azzal az ujjával, amelyikkel meghúzta a ravaszt.

23 évet kapott…

Nem szeretném én a szlovák büntetőjogot kétségbe vonni, viszont józan parasztésszel gondolkodva feltenném a kérdést:

Mennyit??

Előre kitervelt, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés.(nem tudom jól írtam-e le a vádpontokat) Szlovákiában történtek már olyan bűncselekmények, mikor bűnbandák egy egész falura való embert gyilkoltak meg, és állat módjára ástak el. Sajnos nekik is csak a huszonvalahány év járt.

… vajon milyen bűnt kell elkövetni egy tényleges életfogytiglanért Szlovákiában? Mit kell ahhoz tenni, hogy az elkövető azzal a tudattal térjen vissza a tárgyalásról a cellájába, hogy ő már sosem szabadulhat?

Véleményem szerint, nem csak a büntetőjoggal lehet probléma - ebben a humánus alapokon fekvő demokratikus Európa Unióban – hanem a börtönszigorral is. Hallani néhány dolgot a börtönviselt emberektől, hogy néhány fegyintézet hasonlít a pionír táborokhoz, hiszen már csak épp prostituáltat nem kaphat az elítélt.

Azt a kérdést pediglen, hogy mennyire van elrettentő példája néhány bírósági ítéletnek, fel sem merem tenni, mert a jogvédők talán be is kapnának. Meg vagyok győződve viszont arról, hogy néhány alacsonyabb rendűnek vélt jogrendtől lenne mit tanulnunk.

képek: pixabay

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága idén nem támogatta, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működésünkhöz, amelyet a következő számlaszámon tehetik meg:
SK66 0900 0000 0051 6455 9727

kultminor.sk oldalán megtalálhatjátok a támogatást élvező termékeket.

KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOKAT!