Koronavírus

1
perc olvasás

Koronavírus

2020/03/03 - 07:43
Rovat:

Biztos vagyok abban, hogy sokunk a napot nagyvilág híreivel indítjuk. Személy szerint utána nyomatok valami vidám zenét, vagyis próbálom vidáman indítani a napot. Szinte minden hírcsatornán a koronavírus terjedésével foglalkoznak.

Európa több országában regisztráltak megbetegedést és véleményem szerint a nyitott határoknak köszönhetően elkerülhetetlen a fertőzés terjedése. Dunaszerdahelyen az Ádor utcából Malom utcába költözött az idegenrendészet, ahol naponta látni hátizsákos embereket.

Városunk elég frekventált hely, ahol sokan megfordulnak, és ezáltal az emberek akarva akaratlanul érintkeznek egymással.

Az is köztudott, hogy milyen a szlovák egészségügy, ezen belül a dunaszerdahelyi kórház néhány részleg ellátása.

Szóval vannak hiányosságok.

Talán elkerülte a figyelmem, de nem találkoztam semmilyen közleménnyel, sem a Dunaszerdahelyi kórház, de még csak a városi hivatalunk részéről sem, amely a megelőzésre, esetleg az elkerülésre hívná fel a figyelmet.

Azt gondolom, egy apró közlemény ildomos lenne a lakosság részére Csallóköz szívében.

Ha poénosra venném a veszélyeit a vírus terjedésének, akkor:

"Az oroszok már a spájzban vannak"?

Akinek pedig megfordul a fejében, hogy pánikhangulat keltése van a feltevésnek, igyon egy forró mézes teát, állítólag a koronavírus 27 fokon elpusztul.

fotó: pixabay

---

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága nem tartotta támogatásra érdemesnek, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működéshez, amelyet a következő számlaszámon tehetik meg:

SK66 0900 0000 0051 6455 9727


kultminor.sk oldalán megtalálhatjátok a támogatást élvező "kulturális" termékeket.


KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOKAT

Címkék