Kuciak vs Lučanský

1
perc olvasás

Kuciak vs Lučanský

2021/01/05 - 19:52
Rovat:

Nem csitulnak a kedélyek Milan Lučanský halála óta. Politikai sárdobáláson kívül a közösségi portálok alaphangját is meghatározza a rendőrfőkapitány halála körül kialakult „eufória”. Társadalmunk politikai értékrendjét, megosztottságát is hűen tükrözi a történteken kialakult véleménynyilvánítás, ami már a jó ízlés határát is messze elhagyta.

 

A szlovák politikai elit közül, talán az a Ľuboš Blaha nyilvánult meg leghangosabban, aki politológus, filozófus, a Szlovák Nemzeti Tanács tagja, Comenius Egyetemen tanult, a közösségi portálokon 124 534 ember a követője, és 90 974 embernek tetszik munkássága, mellesleg 74 közös ismerősünknek is (az is lehet, hogy csak emiatt tűnt nekem fel).

Ez a jóravaló ember „allformilanozik” meglehetősen gyakran a Facebook oldalán, tüntetőlegesen párhuzamot vonva Kuciak- Kušnírová és Lučanský halála kapcsán, megkérdőjelezve a hivatalos verziót. Az, hogy egy volt maffiakormánnyal mélyen szimpatizáló „hangadó”, mennyire befolyásolja a közhangulatot azt döntse el az olvasó, de napjaink politikai megnyilvánulásain lassan már fel sem kapjuk a fejünket.

Jan Kukulsky, bártfai blogger pedig egy covid 19-ben elhunyt nyitrai egészségügyi dolgozó, Jozef „Joe“Horňák, és a rendőrfőkapitány halálával foglalkozó sajtót elemzi, hogy valójában miért is jár extra részvétnyilvánítás?! Miért érez annyira együtt rendőrkapitány feleséggel a közvélemény, amikor a férj annyi pénzt hordott haza, ami a fizetése többszörösét haladta meg?

Mindkét ember két gyermeket hagyott árván, akik a legnagyobb vesztesei az eseményeknek.

Ma én is posztoltam a közösségi oldalamra egy meglehetősen meredek kérdést a két halálesettel kapcsolatban, mely után „nagytudású” (enyhén narcisztikus) ismerőseim azonnal orvosi vizsgálatra küldtek.

Szövegmagyarázat: tehát a párhuzam a Facebook bejegyzésemben lehetne egy apró tény, mégpedig, hogy rendelkezésünkre álló információk alapján - amit természetesen meg lehet kérdőjelezni - az a rendőr vetett véget saját kezűleg életének, akinek első dolga volt feloszlatni az újságíró gyilkossággal foglakozó nyomozócsoportot, és akik több bűncselekményre is fényt derítettek.

Talán megszólalt a lelkiismeret?

kép forrása: pixabay