Lógj ki!

1
perc olvasás

Lógj ki!

2020/02/27 - 13:40
Rovat:

"Két út vitt át a fák sűrűjén,
S a ritkábban járt lett az enyém,
A különbség ebben áll csupán. " 
(Robert Frost)

Tudod mit jelent a jelenben élni, vagy csak átutazod az életed? Ülsz a meleg, kényelmes vonatkupédban és figyelsz. Na nem a szép tájat, ami mellett elrobogsz, azt szinte észre sem veszed. Csak ülsz unottan, és hallgatod utitársaid. Mi most a trendi ruha, mi az egészséges étel, mi az illő, mit kell tenni, mire mennyit költeni? Na és mit csinálsz? Megveszed a cipőt, ami nem is tetszik, de divatos. Megváltoztatod az étrended, összevásárolsz felesleges holmikat, és sajátodként hangoztatod mások véleményét.

Egész életünkre kiterjed a befolyás, és a legtöbben úgy gondolják, hogy az egyszerűbb utat választják. Belesimulnak a tömegbe, hiszen úgy a könnyebb.

Nem kell gondolkodni, nem kell felelősséget vállalni a tetteikért. Szürke kis egérként élik a mindennapjaikat, tervezetten, sablonok között. Nem vállalják fel gondolataikat, érzéseiket, mert azt tanulták, hogy ez nem biztonságos. Attól félnek, nem lesznek szerethetőek.

Kevés a Bátor ember. Ők azok, akik nem kerülik a konfliktusokat, nem félnek kilógni a tömegből, s mellszélességben kiállnak az igazukért. Őket kövezik, mégis Őket irigylik titkon a Sorbanállók. A Fejethajtók, akik a kimondatlan dolgok okozta összeszorult torokkal állnak a sorban és figyelik a Különcöt. Néha leszegik fejüket, máskor kárörvendően vigyorognak. Van, hogy vállat veregetnek neki, van, hogy úgy tesznek, mintha nem ismernék őt. Mikor mit diktál a körülmény.

Gondoltál valaha arra, jó-e a sor, amiben állsz? Miért akarunk csupán a valahová tartozás érzése miatt illeszkedni?

Merj kilépni a taposómalomból! Csak akkor látod meg a szépet, ha kiugrasz a mókuskerékből. Ha nemcsak sodródsz az árral, hanem saját megfigyeléseidet veszed alapul és annak hangot is adsz!

Csak BÁTRAN, nem hivallkodásból, nem dacból, nem önzőségből csak a saját érzéseid, gondolataid mentén.

Lépj ki a sorból! Mondjuk ma…

 

Képek forrása: Pixabay

------------

 

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága nem tartotta támogatásra érdemesnek, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működéshez, amelyet a következő számlaszámon tehetik meg:
SK66 0900 0000 0051 6455 9727


kultminor.sk oldalán megtalálhatjátok a támogatást élvező "kulturális" termékeket.

KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOKAT!