• nős

Megkívánni mindent – is! (+18)

2
perc olvasás

Megkívánni mindent – is! (+18)

2020/03/13 - 19:56
Rovat:

Mire gondolunk akkor, amikor eszünkbe jut a szex? A kéj, a vágyódás, az élvezet? Mindebbe viszont láthatatlanul és alattomosan belevegyülhet a kétség, a félelem és a szorongás is.

Egy harmonikus párkapcsolatban, amiben az erőviszonyok, érzelmileg és a szexualitás terén egyaránt a helyükön vannak, ezek a negatívumok idővel képesek csökkenni. Egyre kevesebb a félelem és a szorongás. Ugyanis ahogy az kapcsolatunk elmélyül, úgy ismerjük meg a másikat és egyúttal magunkat is. 

Mi a helyzet akkor, ha a kétségek és a félelem megakadályozzák azt, hogy szexualitásunkban is kiteljesedhessünk, vagyis eleve nem merünk magunkhoz sem őszintének lenni?

Feltetted valaha a kérdést, hogy mit kívánsz és hogyan?

Ha igen, nagyon bátor vagy. Ez az első lépés ugyanis ahhoz, hogy felismerd az igényeid és elfogadd a magad szexualitását úgy, ahogy van. Ne feledd, ahogy az életben, úgy az ágyban sem kell senkinek megfelelned. Kívánod a férfiakat, de kívánod a nőket is? Kívánod a nőket, de valahol titkon a férfiakat is?

Miért kéne szégyellned magad? Mások előtt, vagy inkább magad előtt szégyenkezel? 

Ahogy kívánod a gumicukrot, vagy a sós ropit, bármikor megkívánhatsz egy színes dildót, vagy egy melegpornót is. Mi gond lenne ezzel? 

Tisztában lenni a magunk vágyaival és igényeivel ugyanolyan alapvető dolog, mint tudni azt, mi a kedvenc színünk, vagy a kedvenc hobbink.

A szégyenkezés falait bátran romboljuk hát le magunkban és ismerjük el, akik valójában vagyunk. 

Ez segíthet párkapcsolatunk minőségének javításában és nem utolsó sorban az egymás közt lévő őszinte kommunikációban is. Ugyanis ha mindezt meglátod és magad előtt is beismerted, akkor már a másiknak is könnyebben mondhatod el.

Megkívánni valakit egyszerűen egy ösztönös folyamat. Ez sok esetben nem is tudatos döntés eredménye. Viszont amint meglátsz egy „olyan” nőt, vagy férfit és valóban megkívánod, eldöntheted, hogy átadod-e magadat ennek a hívásnak.

Tiszta tudattal képes vagy olyan döntést hozni, ami mellett később is ki tudsz tartani. De ha átadod a kormányt, a vágy olyan helyekre vezethet, ahonnan már nem biztos, hogy képes leszel tiszta lelkiismerettel visszatérni. 

Arról nem feltétlenül tehetsz, hogy kit és mit kívánsz, de arról igen, hogy ezt megengeded-e magadnak, vagy sem. Viszont mindenképp jó mindezzel tisztában lenni. Hogy mit szeretünk és mit nem, illetve kit szeretünk és ki nem.

Fotók: Pixabay

 

----

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága idén nem támogatta, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működésünkhöz, amelyet a következő számlaszámon tehetik meg:

SK66 0900 0000 0051 6455 9727


A kultminor.sk oldalán további információt találhattok.
 

KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOKAT!

Címkék